Majd 6 százalékkal nőttek a Volkswagen eladásai

A Volkswagen csoport 4,97 millió eladott autóval zárta a félévet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csökkenő haszonjármű-értékesítése ellenére a Volkswagen csoport majdnem elérte az 5 millió eladott autós szintet az idei első félévben.


A Volkswagen különálló márkaként január és június között 3,07 millió eladott autóval a konszern éllovasa. Először sikerült fél év alatt átlépni a hárommilliós határt, százalékban kifejezve ez 3,8 pontos növekedés a tavalyi év első félévéhez képest. Csak júniusban 514 900 eladott személyautóval büszkélkednek. Európában fél év alatt 864 100 kocsi kelt el VW logóval. Jól szerepelt a többi márka is. Az Audi 869 400 autót tudott eladni, ami a tavalyihoz képest 11,4 százalékos emelkedés. Az Audi a legjobban Kínában tudott nőni, 17,8 százalékos pluszt értek el itt, de az amerikai 13,6 százalék is kiemelkedő. Kínában a helyi piacra szánt hosszított tengelytávú L modellek sikeresek, a tengerentúlon meg a piac egyik legolcsóbb prémiumszedánja, az A3 Limousine a sláger.
Hirdetés


A Porsche luxussportkocsijai és SUV-jai is jól fogytak, 87 800 eladott példánnyal 7,6 százalékos emelkedést tudnak felmutatni a pénzügyi félév zárásakor. Márkaszinten az egykori szegény keleti testvér, a mára a VW babérjaira törő Skoda szerepelt a legjobban: 522 500 eladott autóval 12,5 százalékkal növekedtek. A SEAT új modelljeinek hála túllépte a féléves 200 ezres határt: 9,9 százalékos emelkedéssel esélyük van a konszernen belüli továbbélésre. Korábban volt szó a nem túl jól muzsikáló, arctalanná vált márka beszántásáról is, de most a számok ez ellen szólnak. Az egyetlen terület, ahol vesztett a VW, a haszonjárművek piaca: 3,9 százalékos csökkenés mellett is 217 ezer fölötti féléves darabszámmal zártak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 05:58
    Permalink

    menőmanó, te szerencsétlen! Ez a rettentő szar benzinmotorok miatt is van! Minél többször böfögöd ide a satnya nyekergésedet, annál nagyobb hülyeség lesz!

Vélemény, hozzászólás?