Megfagy bennünk a vér: fűrész repült a forgalomirányító felé

Veszélyes helyzetbe került a Magyar Közút forgalomirányító kollégája munka közben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Videón láthatjuk, ahogy egy kézi forgalomirányítást végző alkalmazottat majdnem eltalál egy ipari gatter fűrész, hála egy figyelmetlen sofőrnek.

Tavasz van, így a burkolatjavítási munkákon kívül az útmenti növényzet tisztítására is szükség van, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pedig nagy erőkkel végzi ezeket a munkálatokat. Ezt azonban csak a forgalom korlátozásával lehet kivitelezni, és a munka még így sem teljesen biztonságos, mint ahogy azt az alábbi videón is láthatjuk.
Hirdetés
A társaság ajkai mérnöksége május 8-án, múlt hét pénteken a 8-as főúton, Városlőd környékén tisztította az út szélét gépi kaszálással, amihez kézi, váltakozó forgalomirányítással biztosították a helyszínt. Az egyik sávban éppen a forgalomirányító kolléga előtt szabályosan álló, utánfutóval felszerelt személygépkocsiba egy figyelmetlen sofőr csapódott kisbuszával. Sajnálatos módon a szállított rakomány egy ipari gatter fűrész volt, ami az utánfutó nyitott kivitele miatt a becsapódás következtében átrepült az elöl várakozó autó fölött, és csak a szerencsén múlt, hogy nem találta el a forgalomirányító dolgozót.
Hirdetés
Tanulságos a fenti videó, hiszen nem csak a mindenkori óvatosságra int minket, de arra is felhívja a figyelmünket, hogy ebben az időszakban a Magyar Közút országszerte nagy aktivitással végez útmunkálatokat, összesen 32 ezer kilométernyi útszakaszon. Éppen ezért a társaság is arra kér mindannyiunkat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjünk az utakon, figyeljünk az előjelzésekre, korlátozásokra, a kaszálást végző szakemberektől és munkagépektől pedig tartsunk megfelelő távolságot. A vállalatnál a koronavírus idején sem állt le a munkavégzés, nemrég arról számoltunk be, hogyan tartják tisztán az útmenti pihenőhelyeket. Elmondásuk szerint szinte minden héten történik baleset, melyben az alkalmazottuk sérülést szenved vagy veszélyhelyzetbe kerül, 2000 óta pedig 17 dolgozójuk veszítette már életét munkavégzés közben. Éppen ezért egy figyelemfelhívó kampányt indítottak, melynek része a fenti videó, amiben ifj. Dénes László munkavállaló számol be az őt ért balesetről. László 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, ám felépült, a Magyar Közút azonban készített beszámolót olyan kollégákról is, akiknek az életét követelte a figyelmetlenség. Gondoljunk tehát rájuk is, amikor autóba ülünk, hiszen az ő szakmájuk sem veszélytelen!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?