Megszűnik 3 Opel típus gyártása

Búcsúzik néhány rétegmodell az Opel kínálatából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hárman mennek, viszont nyolcan jönnek. Így foglalható össze röviden az Opel modelloffenzívája.


Mivel nem termelnek elég profitot, megválik három típusától az Opel. Ezek az Adam, a Karl és a Cascada kabrió. Ám a döntés nem azonnali kivonást jelent a piacról, hiszen 2019 végéig még forgalmazzák majd ezeket a típusokat, viszont utód nélkül köszönnek majd el. Az Adam és a Cascada itthon is ismert modellek bár valóban nem látni belőlük túl sokat az utakon, a Karl viszont nem szerepel a hazai árlistákon, ugyanis hivatalosan nem forgalmazzák.
Hirdetés

Nem kell félteni azonban az Opelt, hiszen nyolc újdonsággal is készülnek a közeli jövőben, amelyek közül három vadonatúj, a többi pedig frissítés. Jövőre a Corsa hatodik generációjával találkozhatunk, illetve a Vivaro is teljesen új generációval lép piacra. Őket követi 2020-ban a Mokka X következő generációja, amelyhez nagy reményeket fűz a gyár, ugyanis a SUV értékesítések növekedésének jelentős részét ettől a típustól várják.

Emellett négy villanyautó is debütál az Opel palettáján 2020 végéig. A Corsa új generációjából készül majd teljesen elektromos változat is, illetve jövőre megérkezik a Grandland X plug-in hibrid verziója is. A másik két villanyautó még nem ismert, ám 2024-ig az Opel szeretne minden típusából teljesen elektromos hajtású modellt is kínálni.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.10.10. at 19:50
    Permalink

    A Cascada kivezetése teljesen logikus. A mainstream gyártók közül ma már senki sem kínál kabriót – korábban volt egy hullám, készült a Peugeot-tól kezdve a Renault-n és a VW-en át a Fordig ilyen autó, de már lecsengett, fölösleges pazarlás, aféle “úri muri” az Opel részéről. Az Adammal úgy vagyok, hogy mindig furcsálltam, hogy az Opel miért akar konkurenciát építeni a Fiat 500-nak bármiféle hagyaték, retró-fíling nélkül? A Karl pedig valószínűleg az eléggé gnóm formán csúszhatott el, bár arra nincs rálátásunk – de nagy űrt nem fog maga után hagyni…

  • 2018.10.11. at 07:28
    Permalink

    A három típus közül egyedül a Cascada-t sajnálom, egy igazán szép formájú autó. Az Adam-et máig nem értem miért dobta piacra anno az Opel. A Karl, na azt inkább hagyjuk, engem afféle Agila utódra emlékeztet.

Vélemény, hozzászólás?