Mennyit adnál egy ralilegenda Peugeot 208-asáért?

Eladó Loeb csapatának 208-asa! Persze nem egy mezei változat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy az FIA R5 géposztály specifikációi szerint épített Peugeot 208 T16-ost kínálnak eladásra az RM Sotheby's aukciósház oldalán. Az autó különlegessége, hogy Sebastien Loeb csapatánál szolgált

Egy tökéletesen versenyképes, R5-ös Peugeot 208 kelleti magát az RM Sotheby’s-nél, egyenesen a Sebastien Loeb Racing garázsából. A VF3CA5FS0EW035687 alvázszámú autó ráadásul mozgalmas életet tudhat maga mögött. A Peugeot Sport által kifejezetten a ralilegenda csapatának részére gyártott 208 R5 T16 a 2016-os rali világbajnokság hetedik futamán, a Lengyel-ralin szerepelt először élesben. Francia pilótája, az aszfalt-specialista Quintin Giordano jól szerepelt vele egészen egy technikai problémáig, de hát ez a sport már csak ilyen. Ugyanebben a szezonban két további versenyt is feladni kényszerültek, ám a szezonzáró versenyen, a Cote d’Azur-ön kategóriaelsők és összesített negyedikek lettek az autóval. Talán mindennél jobban emeli azonban az autó értékét, hogy maga Loeb és felesége, Séverine Loeb-Mény is versenyzett vele. 2017-ben, Svájcban, a Rallye du Chablais-n indultak, Loeb vezetett, a felesége pedig navigált. Mondani sem kell, megnyerték a versenyt. Aztán 2018-ban búcsúzott az aktív versenyzéstől a gép. Utolsó futamán, a Rallye de la Vesubie-n az összesített negyedik helyen zárt. Azóta a Sebastien Loeb Racing garázsában pihent. A pontos dokumentáció szerint a motorban 1450, a sebességváltóban pedig 2450 versenykilométer van, a turbót 850 kilométerrel ezelőtt cserélték – mindhárom fődarab élettartamát 4000 kilométerben határozta meg a Peugeot Sport, így a felújításig még több versenyen is elindulhat az autó.
Hirdetés
Ára pedig nem kevesebb mint 159 ezer euró, tehát körülbelül 55,7 millió forint. A csomag részét képezi az aszfaltra és murvára szánt, legjobbnak vélt beállítások dokumentációja is, illetve külön megállapodás szerint tartalék alkatrészeket is biztosít az autóhoz a Sebastien Loeb Racing.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?