Merészebb lehet az új MINI, mint gondolnánk

Ilyen lehet a legújabb MINI

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tudjuk, hogy javában készül a MINI harmadik generációja, de hivatalos elképzelést még nem láttunk a kisautóról. Ez sem az, de remekül vázolja, milyen lehetne a népszerű modell.


Az álcázott tesztautók már futják a kilométereket, a hírek pedig folyamatosan érkeznek a MINI harmadik generációjáról, amely az előzetes információk szerint a mostaninál praktikusabb és olcsóbban fenntartható lesz, valamint állítólag nagyobb vezetési élményt fog nyújtani. A legtöbb jóslat szerint a formai stílus alapvetően nem kerül átdolgozásra, hiszen a MINI sikeres arculatot teremtett. Ez a taktika azonban nem játszható a végtelenségig, az ügyfelek igénylik az újdonságokat. Az Auto Express grafikusa összeollózta a részleteket, és megrajzolt egy lehetséges variációt a jövőbeli MINI-vel kapcsolatban. A karosszérián megmaradtak a legfontosabb elemek, a hűtőmaszk, a jellegzetes fényszóró, az ablakok alatt körbefutó krómcsík, no és persze a MINI sava-borsa, az úgynevezett lebegő tető. Egyedül hátulnézetben mutat újat az ad hoc koncepció: függőleges helyett vízszintes a lámpák elhelyezése.
Hogy a lelkes grafikus mennyire lőtt mellé, már várhatóan Frankfurtban, de legkésőbb jövő tavasszal, Genfben derülhet ki, és két okból is van esély a meglepetésre. Egyrészt a MINI tervezőrészlegét új ember, személy szerint Anders Warming irányítja, aki tavaly év végén Gert Hildebrandtól vette át a stafétát, másrészt a BMW csoport vezető tervezője, Adrian van Hooydonk úgy nyilatkozott, hogy a harmadik generációnál már megengedhető lesz némi kísérletezés. Hogy ez pontosan mit takar, természetesen nem fejtette ki a holland dizájnguru.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?