Naranccsal hekkelhető a Tesla robotpilótája

Korlátlan önvezetésre bírható a Tesla egy naranccsal

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 2 percenként figyelmeztető rendszer egy igen egyszerű módszerrel kiiktatható, mindössze egy narancsra van szüksége a tulajdonosnak.

Illatosító céllal is jól jöhet egy narancs az autóban, itt viszont épp a robotpilótát veri át. A folyamatos nyomás miatt azt hiszi az autó, hogy a kezünk a kormányon van

Eddig bőkezűen bánt a Tesla a tulajdonossal az autonóm vezetést illetően. A legutóbbi szoftverfrissítés óta viszont 2 perc tétlenség után szól, hogy fogjuk meg a kormányt. A többi gyártóhoz képest még ez az idő is bőséges, általában 10-20 másodperc után már vészriadót fújnak az aktív sávtartóval és adaptív tempomattal szerelt modellek.

Hirdetés

Viszonylag könnyen túl lehet járni azonban a rendszer eszén, ugyanis csak egy pici nyomást szükséges a kormányra helyezni, hogy azt higgye, emberi kéz ért hozzá. A lenti videón látható esetben elegendő volt egy narancsot benyomni a kormány belső részére és máris elérhetővé vált a korábbi, frissítés előtti állapot. Ezt, illetve a biztonsági rendszerek átverését persze senkinek sem ajánljuk!

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?