Négyajtós kupé a 6-os sorozatban

2012 tavaszától gyártják a BMW Gran Coupét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW 2012-ben gyártásba küldi Gran Coupe nevű négyajtós sportkupéját, hogy megjelenjen ebben az egyre hangsúlyosabb kategóriában.

Szinte biztosra vehetjük, hogy a közeljövőben, a gyár szerint 2012 tavaszán gyártásba küldik a BMW Gran Coupét, amelynek elődjét, a Concept CS-t a 2007-es Pekingi Autószalonon mutatták be. Az 5-ös, a 7-es és a GT alapjául is szolgáló gerincváz-platformot kapná a kínálatban lévő hat- és nyolchengeres benzin- és dízelmotorokkal valamint egy nyolcfokozatú automataváltóval.
Az ötméteres, négyajtós kupé tervezése során egy grantourismo és egy sportkocsi elegyét kívánták létrehozni. Motorháztetejét a mostani 7-eséhez képest mintegy 10 centiméterrel lejjebb engedték, míg a hátsó traktust szűkebbre méretezték. A Gran Coupéval olyan olyan piaci szereplőkkel szemben állítanak majd riválist, mint a Maserati Quattroporte, a Porsche Panamera és az Audi A7.
A négyajtós kupéval a legnemesebb BMW-s dizájnelemeket kívánják megjeleníteni, messzire nyúlóan meghatározva ezzel a BMW jövőbeni modelljeinek stílusát. Eszerint a Gran Coupe hosszú tengelytávja, boltozatos motorházteteje, cápaorra, hátrahúzott ablakai, alacsony tetőíve, rövid első túlnyúlása, aszimmetrikus veséi, széles légbeömlője és keret nélküli ablakai adják majd a BMW eljövendő formanyelvezetét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?