Péntektől ismét olcsóbban tankolhatunk

Még tovább csökken a benzin, marad a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerda után pénteken is csak a benzin ára mérséklődik. Igaz, már az sem olyan mértékben, mint szerdán.

E hét szerdán literenkénti 5 forinttal csökkent a 95-ös benzin ára, ugyanakkor változatlan maradt a gázolajé. Pénteken a Holtankoljak.hu értesülése szerint ismét csak a benzin ára módosul, újfent csökken, de már csak literenkénti 3 forinttal.
Hirdetés
Az újabb módosítással a 95-ös benzin átlagára péntektől 363 forint lesz, míg a gázolajé 377 forint marad. A két üzemanyagfajta közötti árkülönbség tehát már literenkénti 14 forintra nő. Ugyanakkor az egyes töltőállomások között azonos üzemanyagfajta esetén is komolyabb, akár literenkénti 50 forintos árkülönbségek is adódhatnak.
Tankolás kapcsán tehát tehát nem elsősorban annak idejére, hanem sokkalta inkább helyére ajánlott figyelni. Az autópályák mentén például most is találkozhatunk 400 forintot elérő literárakkal is. Igaz, az egykori - átlagár szerint 450 forint magasságában, 2012-ben adódott - csúcsárakat még a leginkább pofátlan helyeken sem közelítik meg az árak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?