Premier előtti vetítésen a 2022-es Kia Sportage, ilyen lesz!

Még idén bemutatkozik a modern külsejű Kia crossover, belterében méretes képernyőkkel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három titokzatos képpel ugyan, de megvillantották a koreaiak egyik bestsellerét, a teljes körű bemutató júliusra várható. Álca egyáltalán nincs az autón, így annyi már egyértelmű, hogy kívül-belül modern és minimalista lesz.

A Sportage következő generációja zsákszámra hozza majd az új, modern Kiák csodáit az átlagembereknek, legalábbis ez várható a frissen kikerült képek alapján. Egyenesen a Kiától érkeztek ugyanis a fotók, amelyek inkább stílusosak, mint informatívak, de legalább jól kivehetők rajtuk az EV6-ról már ismerős dizájnmegoldások.
Hirdetés
Ennek ellenére jól látható a szélcsatornabarát sziluett és a modern, elöl-hátul LED fényekkel stilizált, minimalista külső. Ezzel a generációval tehát valószínűleg már nem csak a neve lesz igazán sportos a népszerű koreai crossovernek. További különlegessége lesz, hogy kimondottan az európai piacra készülő változat is lesz belőle, természetesen ez érkezik majd hazánkba is. A belteret a már említett EV6-hoz hasonlóan egy hatalmas központi képernyő uralja majd, a kormány közepére pedig az új Kia logó kerül. Érdekes a képernyő körül elhelyezett szellőzőnyílások formája is, jól mutatnak az összességében modern műszerfalon.
Hirdetés
Motorváltozatok terén a megszokott koreai hajtásláncokra érdemes készülni, felszereltség terén pedig bőséges alapellátmányra, opcióként megspékelve a legtöbb elérhető biztonsági és kényelmi extrával. Fontos továbbá megjegyezni azt is, hogy - a Hyundai testvéréhez hasonlóan - valószínűleg több piacon két tengelytávval is elérhető lesz. A teljes már júliusban várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?