Szívátültetés után felépült Mazda RX-7 eladó

Különleges Mazda RX-7 kelleti magát, Wankel nélkül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha Mazda RX-7, akkor Wankel motor, ugyebár? Ebben az estben nem egészen, mert a lemezek alatt egészen más erőforrás lapul, de így is megéri.

Minden hibátlannak tűnik az Ebayen hirdetett, 1995-ös Mazda RX-7-en, csak a motorházfedél felnyitása után érheti meglepetés a vásárlójelöltet, ha nem olvassa el alaposan a hirdetést. Ott ugyanis nem a különleges bolygódugattyús erőforrás lapul, aminek népszerűségét köszönheti a típus, hanem valami egészen más. Rikító pirossal valami olyasmi olvasható rajta, hogy Corvette.
Hirdetés
A Wankel-rajongók számára nyilvánvaló szentségtörést természetesen Amerikában követték el az eladósorba került Mazda RX-7-tel, és még büszkék is rá. Legalábbis erre utal a bő 10 millió forintos eladási ár, ami igazán tisztességes összeg egy bő 20 éves autóért. Persze, megkímélt, meg minden, de mégsem eredeti. Szomorkodásra azért nincs ok, hiszen a gyárival ellentétben nem bő 200-at, hanem fickós 400 lóerőt ad le a 6 literes V8-as. Más kérdés, hogy az eredeti Wankel is kevés RX-7-ben élte túl az éveket gyári állapotában, hiszen szinte mind tuningolt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 23:29
    Permalink

    Lenyűgöző mennyire ott volt a Mazda akkoriban formatervezésben a 90-es években, kupés 323F, MX3, Xedos6, ezek annyival komolyabbnak érződtek, egy korabeli európai modellnél (és akkor a műszaki tartalomról nem bezséltünk, 1.8as V6osok, 4 szelepes motor mind, tele elektronikai kütyükkel).

    Ha valaki azt mondja 92-ben hogy pár éven belül anyagi vagy műszaki segtíség kell nekik, körberöhögtem volna…

    Az az RX7 köztük is a legszebb Mazda kupé, jó lenne egy komoly kupé tőlük, ami méltó utódja lehetne…

Vélemény, hozzászólás?