Több száz fiatal vezető képességeit fejlesztette a Ford

Idén is megtartotta fiataloknak szánt ingyenes vezetéstechnikai tréningjét a Ford

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elmúlt hétvégén több mint száz fiatal sofőrnek tartott vezetéstechnikai tréninget a Ford.


A Ford Magyarország újra megszervezte itthon a Driving Skills for Life nevű rendezvényt, amelyen a 18 és 26 év közötti korosztálynak nyújt ingyenes vezetéstechnikai tréninget. A kezdeményezés azért is olyan örvendetes, mert a fiatalok között vezető halálok a közlekedési baleset, az ingyenes tréningekkel viszont megelőzhetővé válnak a balesetek.
Hirdetés

A Ford Driving Skills for Life programot 15 éve az USA-ban, az amerikai közlekedési hatósággal együttműködve indította el a Ford. Mostanra már világszerte 40 országban tartanak sikeres tréningeket, összesen több mint 1 000 000 fiatal számára biztosítva gyakorlati képzést. Európában 2013-ban rendezték meg először, azóta 12 millió eurós befektetéssel több mint 20 000 friss jogosítványosnak segítettek már. Idén Magyarországon ismét teltházzal, 340 fiatal részvételével zajlottak az ingyenes, fél napos tréningek, amelyeknek újra a Pólus Center parkolója adott otthont Budapesten.

A Ford DFSL 2018-as fókuszában a kerékpárosok álltak. A biztonságos közlekedés szemléltetésére a Ford egy teljesen újszerű virtuális valóság programot dolgozott ki. A ‘WheelSwap’ segítségével az autósok és kerékpárosok is átélhették, milyen hajmeresztő – és mennyire életveszélyes lehet – a másik fél számára az, ahogyan az úton viselkednek. Emellett a fiatalok megtanulták a közlekedési veszélyek, illetve a zavaró tényezők felismerésének és kiküszöbölésének módjait is, miközben a tréningen kreatív szemléltetőeszközök és számítógépes szimulációk is segítették fejlődésüket.

A képzés során a szervezők kiemelt figyelmet szenteltek az ittas, illetve a másnapos vezetés témájának, ugyanis utóbbi is a részegséghez közeli mértékben befolyásolja a volán mögötti teljesítményt. Továbbá a közösségi médiahasználatból és a telefonálási szokásokból adódó veszélyeknek is külön modult szentelt a tréning. A Ford kutatása szerint ugyanis a 18-26 éves korcsoportba tartozó autóvezetők 13 százaléka ül autóba egy-egy buli után, és 43 százaléka ír a telefonon, 36 százalékuk telefonál, 11 százalékuk pedig videókat néz a mobilon vagy szelfizik vezetés közben.

Idén is nagyon hamar beteltek egyébként a helyek, szóval jövőre érdemes minél gyorsabban regisztrálni a Ford DSFL-programba, amit a drivingskillsforlife.hu oldalon tehettek meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.09.29. at 05:34
    Permalink

    340 fiatal? Ez igen, most aztán észrevehető lesz a javulás. 340 ezer talán érne valamit, vagy inkább a jogsiszerzést kéne szigorítani, hogy ne kapjon minden birka akinek apu meg anyu ki tudja nyögni az árát.

Vélemény, hozzászólás?