Vadonatúj Duster zuhant a Tiszába, képeken és videón a mentése

A helyszínen néztük végig a félig elmerült Dacia Duster kiemelését, íme a teljes sztori

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Állítólag a parkolóból szabadult el ez a meteor szürke, külföldi rendszámos, már frissítés utáni Duster. A lehetetlen helyre landolt Daciát végül a tűzoltóknak kellett kiemelni a folyóból. A szegedi balesetben senki sem sérült meg.

A helyszínen kiderült, hogy a képeken és videón látható Daciát a rakpart Tiszától távolabbi oldalán parkolta le és hagyta magára egy külföldi férfi, onnan szabadult el a rögzítetlen Duster. Ezt követően az autó - szinte esélytelen módon - a forgalmas úttesten és a rakpart 15 centis padkájú járdáján is átjutott, majd a lépcsőn legurulva a Tiszába zuhant a Belvárosi híd közelében. A Dustert a folyó sodrása vitte tovább, míg végül a Szabadság úszóház bejáró hídja akasztotta meg. A helyszínre kiérkező tűzoltók itt rögzítették az autót, majd elkezdtek előkészülni a kiemeléséhez.
Hirdetés
A tűzoltók először az autó első vonószemére akasztották rá a drótkötelet, hogy előrébb húzzák vele az autót, így kikerüljön a híd alól. Ezt követően a daruval fölé lógatott kerethez kötözték a Duster alufelnijeit, és kiemelték. A folyóba zuhant autó egy Prestige felszereltségű, kézi váltós, már frissítés utáni példány, így legfeljebb pár hónapos lehet, gyakorlatilag egy új autó volt, mielőtt a vízbe gurult. Új ára motorváltozattól és felszereltségtől függően 5,35 millió és 7,74 millió forint közt mozog. Az autó körülbelül két órát töltött a vízben, a beguruláskor pedig az alja, a jobb első sárvédője, a hátsó szélvédője, valamint a csomagtérajtaja sérült meg. A helyszínen kiderült: az autót magára hagyó sofőrje nem a tulajdonos, hogy pontosan kié a vadonatúj Duster, azt még nem tudjuk. Mivel a külföldi férfi a mentés után nem akarta elszállíttatni az autót, a rendőrök és tűzoltók segítségével a parkolóba tolta a Daciát, és tanulva a hibájából, behúzta a kéziféket. A tűzoltók kemény munkája árán gyorsan és összeszedetten zajló kiemelésről videó is készült, amelyet alább tekinthettek meg.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?