Vajon mi kapunk az új kínai autóból?

Első autóját Genfben mutatja meg a Qoros

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jelzésértékű, hogy első autóját a tavaszi Genfi Autószalonon mutatja meg a Chery-féle Qoros. A kínai-izraeli kocsi Rapid-méretű négyajtós lesz.


Úgy egy éve jelentették be hivatalosan, hogy a kínai Chery az Israel Corporationnel együttműködve új vállalatot hozott létre, és Qoros márkanévvel személyautó-gyártásba kezd. Az idén nyári képeken erős álcával látható kocsi nem más, mint az első fecske prototípusa, amely egy Skoda Rapid-méretű négyajtós lesz jövő márciusi premierrel - az egyelőre ismeretlen típust a Genfi Autószalonon leplezik majd le. Azt követően meg áprilisban, Sanghajban, még egyszer.
Hirdetés
A svájci helyszín nem véletlen - a tágasnak, modernnek és Euro NCAP-szinten maximálisan biztonságosnak ígért Qoros kislimuzint természetesen távol-keleti, de bizonyos európai piacokra is szánják, fiatal célközönséggel. Ha abból indulunk ki, hogy térségünkben kifejezetten kedvelt a nagy csomagtartós szedánforma, adja magát a kérdés: vajon mi kapunk az új kínai autóból?
Az értékesítés 2013 második felében indulhat el. A Qoros ambiciózus tervei szerint félévente újabb modellekkel fog előrukkolni, hibrid és/vagy elektromos autó gyártása sem kizárt. Milyen áron? Meglátjuk. A kínai üzem kapacitását első nekifutásra évi 150 ezer darabosra lövik be, hogy később akár a 450 ezret is elérhesse.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?