Vajon mi lesz a 2022-es Év Magyar Autója?

Elindult a nevezés az Év Magyar Autója 2022 díjakra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elkövetkezendő két hónapban kiderül, mely modellekből kerülhet majd ki a 2022-es Év Magyar Autója.

Az Autós Nagykoalíció (ANK), a Járműipar.hu és a Zöldjárműipar.hu szerkesztősége harmadjára is meghirdette az Év Magyar Autója díjakat. Ahogyan az elmúlt két évben, most is nagy példányszámú online- és print lapok elismert autós újságíróiból álló független szakmai zsűri dönti majd el, melyik lesz 2022 „legmagyarabb”, a magyar piacon a „legjobb”, illetve a „legzöldebb” autója. A díjakra június 1-jétől július 31-ig nevezhetik autóikat a gyártók és az importőrök.
Hirdetés
A zsűrizést idén is közelről követhetjük, hiszen Biró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter és Miklós-Illés Kálmán mellett továbbra is én, Katona Mátyás vagyok a grémium ötödik tagja. A díjakat alapos tesztek és szigorú szempontrendszer alapján, de titkos és független pontozással választjuk jövőre is. Az Év Magyar Autója 2022 díjat a Magyarországon, magyar emberek által összeszerelt, gyártója által nevezett autók sorából ítéljük oda. A rangsorolásban sok más mellett az is döntő, hogy az adott autó hány százaléka készül hazai beszállítók alkatrészeiből, illetve mekkora az itthoni fejlesztés hozzáadott értéke. A Magyar Év Autója díjakat szintén a jelölt autók között, kategóriánkénti bontásban ítéljük majd oda. A kisautók, családi autók, üzleti autók, szabadidő-autók, kishaszonjárművek, sportautók szegmensében egyaránt a magyar vásárlók igényeinek leginkább megfelelőeket keressük.
Hirdetés
Az Év Zöldautója díjakat immár a kisautók, a szabadidő-autók, a prémiumautók és a kishaszonjárművek körében, az elektromos és a plug-in hybridek kategóriájában fogjuk kiosztani. A Közönségdíj 2022 díj birtokosa pedig az az autó lesz, amelyre az összes jelölt autó közül a jövő év eleji közönségszavazáson a legtöbben szavaznak. Ahogyan arról már beszámoltunk (lásd itt), az Év Magyar Autója 2021 díjat a Suzuki Vitara zsebelhette be, a Magyar Év Autója 2021 díjat különböző kategóriákban a Renault Clio, a Honda CR-V, a Volkswagen Tiguan, a BMW Z4, a Volkswagen Arteon Shooting Brake, az Opel Vivaro és a Ford Ranger Thunder nyerte el. Az Év Zöldautója 2021-ben a Volkswagen ID.3, a Hyundai Kona EV, a Toyota RAV4 Plug-in Hybrid és a Mercedes-Benz CLA 250 e lettek. A Közönségdíj 2021 birtokosa a legtöbb közönségszavazattal a Suzuki Vitara, míg az Év Beszállítója 2021 oklevelet a – Bridgestone, a Continental, a Knorr-Bremse, a Salgglas és a SEGA egy-egy magyarországi gyára érdemelte ki. A zsűrivel 2022-ben is megválasztjuk az Év Autós Marketing/PR-szakemberét, az elismerést idén Hársfalvi János, a Suzuki marketingvezetője kapta.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?