Villanyautó-töltőt, százat, ezeret!

Ezerrel is nőhet az e-töltőpontok száma

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Magasabb sebességfokozatba kapcsolt a kormány az elektromobilitás fejlesztése terén is – fogalmazott Varga Mihály a Nemzetgazdasági Minisztérium e-töltőállomások létesítésére kiírt pályázatának bejelentésekor.


Korábban úgy tudtuk és írtuk, hogy a legkisebb települések is pályázhatnak villanyautó-töltők telepítésére fordítható támogatásra, ez azonban nincs így. A pályázat részletei e héten láttak napvilágot: az 1,25 milliárd forintos keretre csak a 15 ezernél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai pályázhatnak. A Nemzetgazdasági Minisztérium számításai szerint legalább 1000 e-töltőpont létesülhet országszerte.
Hirdetés

Külön pályázhat a fővárosi önkormányzat, valamint az egyes kerületek is, továbbá az összes 15 ezer feletti lélekszámú település. Az újonnan létesített töltőállomásoknak bárki által és bármikor hozzáférhetőnek kell lenniük, és az önkormányzatoknak vállalniuk kell, hogy minimum öt éven át üzemben tartják őket. A támogatás vissza nem térítendő, intenzitása pedig 100 százalékos is lehet – tájékoztatott a tárcavezető. Hozzátette: a pályázatokat 2016. szeptember 15-től lehet benyújtani, azokat támogatási keret kimerüléséig, de legfeljebb 2016. december 31-ig fogadják be. A rendelkezésre álló 1,25 milliárd forintból optimális esetben 1000 új töltőpont létesülhet, ami a gyakorlatban 500 új töltőhelyet jelent országszerte, hiszen egy- egy töltőhely rendszerint két töltőpontot ad.
A pályázat teljes kiírása itt található.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?