BMW 5-ÖS SOROZAT

(2003 - 2010)

Pozitív


Igazi klasszikus a nagyautók közt, méretet meghazudtoló kezes, agilis viselkedés, végre hátul is megfelelő helykínálat, műszaki csúcsproduktum, kifinomultság.

Negatív


Pénzkidobás a defekttűrő abroncs, vesekő eltávolító sportfutómű, néha bolondozó iDrive, üzemanyagminőségre érzékeny dízelek.

Méret, kényelem, kidolgozás

Minőségi anyagfelhasználás, egy darabból faragott érzetű, de van aki szerint túl puritán formatervű műszerfal, az alapülések nem annyira kényelmesek, inkább a komfort/sportfotelek, és végre valahára a hátsó üléseken is megfelelő a helykínálat. Az átgondoltság csak úgy süt minden porcikájából. Örömteli német csúcstechnológia a vevők szolgálatában, ami olyan magától értetődően dolgozik alánk, hogy már csak a hiányát vennénk észre. Limo 520, Touring 500-1650 l-es csomagtérrel.

Különleges felszereltség

Minden földi jóval felszerelhető, és szükség is van rá, mert a BMW felszereltségpolitikája amolyan igazi lenyúlós prémiumgyártós. A vevők meg szófogadóan extráznak, hol értelmesen (jobb ülések és hifi, automata klíma és váltó), hol fölöslegesen (18-as kerék, M-es futómű, kevéssé hasznos elektronikai kütyük).

Ajánlott motor

Még a négyhengeresek is szépen viszik, de persze a sorhatok az igaziak. Teljesen mindegy dízel, benzin, erősebb, gyengébb, azokkal nem lehet hibázni. A V8-as benzineseknek dögösebb a hangjuk és a menésük, de fölösleges. A V10-as M5 külön kaszt, leborulás, tisztelet.

Fenntartási költség

Mivel rendkívül megbízható és strapabíró konstrukcióról van szó, csak úgy tudunk mellényúlni, ha túlextrázottat, chippelt turbójút vagy V8-ast veszünk. Azért a szervízköltség sehogyan sem lesz csekély.

Biztonság

Talán furcsa, de a 2004-es NCAP törésteszten csupán négy csillagot kapott, pedig légzsákarzenál óvja a bennülőket. És merev kaszni is, pompásak a fékek és remekül hangolt a biztonsági elektronika.

Típustörténet

Bemutatkozik a lépcsős hátú 5-ös

Kombi karosszériával is kérhető, bemutatkozik a V10-es motorral (507 LE) szerelt M5

Új motorok, xi összkerékhajtású változatok

Új motor: 535d (272 LE)

Modellfrissítés, új motorok

Modellváltás

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre