160 000 km-ig biztonságban érezheti magát a tulaj

Opel örökgarancia feltételekkel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csak a futásteljesítményt, és nem az időtartamot határozzák meg az új Opel-garancia esetén. Csak az első tulaj élvezheti az előnyöket.

A lényeg ezúttal is az apró betűs részben van. Az Opel örökgaranciája 160 000 km-es futásteljesítményig érvényes, ami az átlagos felhasználást figyelembe véve nagyjából tíz évnek felel meg. Ez idő/távolság alatt a javítások munkadíját nem kell kifizetni, és az anyagköltségeket is csak részben. Az első két évben illetve 50 000 km-ig semmi kiadás nincs, ezt követően 90-ről (50-60 000 km) 40 százalékra (100-160 000 km) csökken az alkatrészárak támogatása. Természetesen csak akkor, ha márkaszervizben tartja karban/javíttatja autóját a tulajdonos. A törvény által megkövetelt, két év kilométer-korlátozás nélküli garanciát követően évente legalább egyszer aktiválni kell a garanciát egy márkaszervizben, amely egy minimális költséggel járó (Németországban 11,90 euró) átvizsgálást jelent. A garancia egyébként az autó minden fontos elemére kiterjed, úgymint motor, váltó, elektromos és elektronikus alkatrészek, légkondicionáló, stb. A második tulajdonos a forgalomba helyezést követő 6. évig/100 000 km futásteljesítményig vállalhatja át a garanciát. Az avultatás is fontos, csak az autó piaci értékének megfelelő javítása vonatkozik – ez azonban csak az olyan korú autóknál jön majd be a képbe, amelyek már túl vannak az első nagy értékvesztésen – és valószínűleg már az első tulajdonoson is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?