21 ezer elektromos Volkswagent hívnak vissza komoly hiba miatt

A nagyfeszültségű akkumulátor vezérlő szoftvere miatt kell visszahívni

Menet közben megtorpanhatnak, "lefulladhatnak" a visszahívásban részt vevő Volkswagen ID.4 modellek.

20 904 darab, tisztán elektromos Volkswagen ID.4 crossovert kell visszahívnia a gyártónak. A probléma forrása a nagyfeszültségű akkumulátor inverterének szoftvere, ami menet közben újraindíthatja magát. Ha ez megtörténik, az autó elveszíti az erejét, olyan, mintha "lefulladna". Az érintett autókat 2020. május 26. és 2022. január 10. között gyártották. A problémát először 2021 júliusában észlelték, de ugyanezen év szeptemberében úgy döntöttek, hogy mivel "a kormányzás és fékezés nem érintett", ezért a sofőrök nincsenek veszélyben a hiba miatt.
Hirdetés
Ennek ellenére a hiba forrásának kivizsgálása tovább zajlott, végül 2022 elejére sikerült orvosolni. Így az újabb autók egyáltalán nem érintettek, amelyek pedig javításra szorulnak, azoknak az infotainment rendszerén megjelenő figyelmeztetés fogja értesíteni erről a tulajdonosokat. Sajnos a frissítés nem telepíthető távolról, így időpont egyeztetés és márkaszerviz-látogatás szükséges. További nagyjából 1000 ID.4 példányt is visszahívtak a 2022-es és 2023-as modellévből, amelyeknél a 12 voltos akkumulátor kábele dörzsölődhet hozzá a kormányoszlophoz, ami hosszútávon komoly meghibásodást okozhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?