A horvátoknál is marad a hatósági üzemanyagár

A szomszédban is meghosszabbították az üzemanyagár-stopot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eredetileg csak két hétre szabályozták az árakat az autópályákon kívül a horvátok, ám most további két hétre meghosszabbították az intézkedést. Mutatjuk, hogy milyen feltételekkel és milyen összegnél fagyasztották be a benzin és a gázolaj árát.

A horvát kormány további két héttel meghosszabbította az üzemanyagár-stopot, amelyet két héttel ezelőtt vezettek be az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát fenyegető áremelkedés miatt. A rendelet továbbra is csak az autópályákon kívüli benzinkutakra és a normál üzemanyagokra vonatkozik. A hatósági áras eurosuper 95 így literenként 13,5 kuna, tehát a jelenlegi árfolyam szerint 717 forint marad, az eurodízel pedig literenként 13,08 kuna, tehát átszámolva 694 forint marad.
Hirdetés
Zágrábban emellett a nagykereskedelmi árakat is rögzítették, így védik azokat a benzinkutakat, ahol az árstop miatt kötelező olcsóbban adni az üzemanyagokat: a nagykereskedelmi árak sem haladhatják meg a rögzített kiskereskedelmi árakat. A kormány egyben meghosszabbította a rögzített kereskedői árrésre és a benzin és a gázolaj jövedékiadó-mértékének csökkentésére vonatkozó rendeletét is. Az autópályák mentén továbbra is a piaci árak lesznek érvényesek, míg a prémium üzemanyagok - akárcsak Magyarországon - minden töltőállomáson szabadárasak maradnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?