A sípálya sem fog ki a Porsche 911-esén

Sípálya tetejére kaptattak fel egy 911-es Turbo S Porschéval

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Harminc éve készít összkerékhajtású 911-est a német sportkocsi-gyártó. Legújabb videójukban megmutatják, hogy nem csak közúton jön jól, ha mind a négy kerék hajtott.


Manapság egyre jobban elterjedt az összkerékhajtás, főként ha izmos autókról van szó. A Porsche 911-nél nem mostanában jöttek rá ennek hasznára. Immár 30 éve kínálja ikonikus modelljét összkerékhajtással a gyártó, amely most bebizonyította, hogy extrém körülmények között is lehet rá számítani. A skóciai Glensee Síközpont legmeredekebb pályája sem fogott ki rajta. 749 méteres magasságig jutott a 911 Turbo S, melynek Porsche Traction Management rendszere nagy segítségre volt ebben. Nagy előnye, hogy a működés során akár 0,1 másodperc alatt is el tud jutni a hajtás fele az első tengelyekig. Amennyiben nem csúszós pályán használják ezt a modellt, akkor 2,9 másodperc alatt is elérhetjük álló helyzetből a 100 km/órás tempót, végsebessége pedig a 330 km/órában van limitálva.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?