Dán kerékpárgyártó szállna be az autópiacra

Dániából érkezhet a legújabb elektromos autó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Biomega bicikligyártó Sanghajban mutatta be első négykerekű járművének terveit.

Bár új fába vágta fejszéjét a cég, ragaszkodik a hagyományaihoz: tanulmányautójukat – kerékpárjaikhoz hasonlóan - arról a városról nevezték el, amely leginkább inspirálta a kialakítandó dizájnt. Így lett Szingapúr után SIN a Biomega első autójának neve.
A négyajtós csodát maga a gyártó titulálja egy crossover haszonjárműnek, hiszen a leírás alapján úgy tervezték meg a kicsikét, hogy a lehető legkisebb idő-, pénz- és energiaráfordítással juttassa el utasait és rakományát A-ból B-be. Ennek megfelelően a formatervezés is a minimalista irányvonalat követi, a kevesebb több filozófiája abszolút tetten érhető.
Hirdetés

Ráadásul a könnyű alkatrészeknek és a praktikus tervezésnek köszönhetően a járgány mindössze 950 kg-ot nyom, ami magában foglalja a 20 kWh-ás akkumulátor-csomagot is. Az alacsony súlynak hála az autó hatótávja 160 km. A SIN-re a teljesítményt illetően sem lehet panasz: a 60 kW-os motor és a 160 Nm nyomaték segítségével 13 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra, míg a csúcssebessége 130 km/h óra körül mozog.
A SIN várhatóan 2021 és 2023 között kerül majd forgalomba, árát 20.000 euró körüli összegre becsülik. Naná, hogy a Volkswagen is bejelentette a napokban, hogy következő villanyautójuk nagyjából ugyanilyen összegért lesz megvásárolható, tehát a hazánkban az autómegosztók által népszerűvé tett e-up! kisautónál is olcsóbb, ugyanakkor nagyobb lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?