Drágul a gázolaj, nem úgy a benzin

Csak a dízelért kell többet fizetni szerdától, a benzinért nem

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt héten is a dízelesek kerültek ki vesztesen az üzemanyagár-változásokból, szerdán ugyancsak kizárólag őket érinti az áremelés.


Szerdán újabb 2 forintos áremelés érinti a dízel üzemanyagot. Épp annyival emelkedik így a gázolaj ára, amennyivel múlt hét pénteken is nőtt. Az akkori árváltozáskor a 95-ös benzin is drágább lett 3 forinttal, ám az pontosan annyival olcsóbb is lett múlt hét szerdán, heti árváltozása tehát zéró volt. A gázolaj ára, illetve felára viszont egyre csak növekszik. A dízel literenkénti átlagára szerdától már 349 forint lesz, míg a benziné 337 forint marad.
Hirdetés

A tavaly szeptember és idén január között mintegy 100 forinttal esett, az év első felében emelkedésnek indult, majd a nyár közepétől őszig ismét jelentősen csökkenő, azóta stagnáló üzemanyagárak még mindig jelentősen elmaradnak az egykori csúcsoktól. A benzin 2012 áprilisában, a dízel már januárjában 450 forintos literár környékén járt. Átlagár szerint azóta sem voltak olyan drágák az üzemanyagok, az egyes kutak között tapasztalható, akár literenkénti 30-40 forintos árkülönbséggel azonban már többször összefuthattunk hasonlókkal.
Természetesen a mostani áremelés kapcsán is fontos tanács, hogy nemcsak a tankolás idejére, hanem helyére ajánlott figyelni. A töltőállomások közötti árkülönbségek rendszerint jelentősebbek a központi árkorrekcióknál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?