Eladó egy hivatalosan nem gyártott kombi Maserati

Egyedülálló Maserati Quattroporte kombit lehet beszerezni Nagy-Britanniában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

De hát a Maserati soha nem gyártott kombi karosszériás Quattroporte modellt? Akkor ez mégis micsoda?


Nem csal a szemed ez tényleg egy Maserati Quattroporte, és tényleg shooting brake kasztnival. Persze nem gyári alkotások, hiszen a Maserati soha nem készített ilyesmit, viszont egy Carozzeria Touring nevű cég igen. Sőt, nem is egy darabot, hanem mindjárt négyet. Igen ám, de az még a Quattroporte előző generációjából készült.
Ám egy brit márkarajongó annyira elszomorodott, amikor nem sikerült megkaparintania az egyiket egy 2013-as árverésen, hogy építtetett egy újabbat. Emberünk felkeresett több vállalkozást is Nagy-Britanniában, hogy megtalálja azokat a szakikat, akik képesek átalakítani egy alap Quattroporte modellt. Legtöbbjük körülbelül 200 ezer font ellenében vállalta a beavatkozást, ami 74 millió forintot jelent és ebben még nincs benne magának az autónak az ára.
Hirdetés

Végül megismert egy Adam Redding nevű profi restaurátort, és vele köttetett meg a szerződés, ami megágyazott a különleges Maserati megszületésének. A donorjármű pedig egy 2015-ben legyártott és 2016-ban forgalomba helyezett Quattroporte lett. A fegyverszürke shooting brake, amelyen 20 colos, fekete Mercurio felnik csillognak 1500 munkaóra alatt készült el. Az utastérben Nero bőrkárpit és zongoralakk betétek fokozzák az eleganciát. De a legfontosabb, hogy ebből tényleg csak egy létezik a világon. Eddig 14 ezer kilométert futott a háromliteres dízelmotorral felszerelt kombi Quattroporte, amelynek elektromosan nyílik a csomagtér-ajtaja. Azonban az autó jelenleg az Autostorico tulajdonában van, akik természetesen szívesen eladják egy gyűjtőnek. Ám az árát nem közölték, személyesen kel legyeztetni velük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?