Füstbe borult a Hősök tere. Üdv itthon DTM!

9 magyar pilóta a hazai TCR futamon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ezek a huligán DTM-esek megint felforgatták Budapestet. Ki szereti ezeket a hangos benzinfalókat? Például mi!


Nem mondhatjuk, hogy halkan érkezett meg hazánkba a Német Túraautó Bajnokság és a TCR International Series. Jó szokáshoz híven, idén is hangulatos felvonulással invitálták versenypályára a budapesti utcákon kissé fáradtan bámészkodókat. Mit felvonulással, a DTM-es srácok nem voltak restek elrúgni az 500 lóerős V8 csúcstechnikáknak, ami nem hétköznapi látvány a város közepén. Az autók üvöltöttek, ömlött a gumifüst, a libabőr az első méretek után megjelent, pedig tudjuk, hogy nem ezekkel fognak a hétvégén versenyezni. A Nagy Futam után idén már másodszor száguldott végig DTM versenyautó az Andrássy úton, annyi különbséggel, hogy most nem ültem ott a jobbegyben. Ez egy igen szép év, úgy érzem.
A forgalom szereplői valószínűleg kevésbé értékelték, hogy néhány „hitvány” versenyautó miatt állhatnak a dugóban, de az autósport szerelmesei boldogan pattantak ki, hogy közelebbről is meghallgassák a V8 motorok elképesztő ordítását. A DTM-es csordával tartott két TCR-es túraautó is: a svájci Comtoyou Racingtől Frédéric Vervisch vonult végig a belvárosban egy Audi RS 3 LMS TCR volánja mögött, valamint hazánk ifjú tehetsége, Tassi Attika is elhozta az M1RA csapat Honda Civic Type R TCR-ét. Egyébként időközben még több magyar nevezés érkezett a hungaroringi futamra, ezért szám szerint 9 pilótának szurkolhatunk majd a TCR futamon, a Formula–3-asok mezőnyében pedig az utolsó magyar király, IV. Károly dédunokáját, Ferdinand Habsburgot köszönthetjük majd.
Hirdetés

Már a Hősök terén is elképesztő érzés volt a világ legjobb túraautóit látni, de a valódi utcai parádé az Andrássy úton indult el, amire már koppkeresztben érkeztek a srácok, már, akinek hátul hajtott az autója, ugye. Egészen a Deák Ferenc térig meneteltek, majd egy forduló után visszatértek a Hősök terére. A fél órás csapatás alatt számtalan fotó készült a srácokról, még sok ilyen kezdeményezésben reménykedünk, hogy mindenkihez közelebb kerüljön az autósport. A Német Túraautó Bajnokságnak szombaton és vasárnap is lesz egy-egy futama, érdemes kilátogatni a Hungaroringre és élesben is megtapasztalni mennyire elvetemültek a DTM-es srácok. Az eseményre ingyenes buszjáratok indulnak szombaton és vasárnap 30 percenként az Árpád híd pesti hídfőjétől.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?