Íme, az ausztrál ördög

Veri a BMW M5-öst az ausztrál vadállat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Holden Special Vehicles, azaz az ausztrál gyártó sportrészlege gondoskodik arról, hogy ne feledkezzünk meg az ausztrál autóiparról. A Gen-F sorozat legkeményebb tagja, a GTS 585 lóerőt, valamint NASCAR géneket kapott, és nem fél használni.


A 2014-es modellévű Holden Commodore alapjaira teljesen új sportkocsit épített az immár 70 ezres darabszámot is átlépő HSV. A Gen-F GTS BMW M5-öst és Mercedes AMG-ket falhoz verő izomzattal készül, hajtásáról a Chevrolet Camaro ZL1-ben is dolgozó 6,2 literes kompresszoros V8-as gondoskodik. Maximális nyomatéka 740 Nm. A kocsi a legerősebb, amit valaha a HSV épített. A rengeteg szpojler, kiegészítő, szoknya és LED kissé elcsúfítja a hátsókerekes kocsit, de lehet, hogy ezt csak a kifinomult európai ízlésünk mondatja. A fékeket az AP szállítja, hatdugattyús féknyergek zabolázzák meg a 20 hüvelykes kerekeket. Az alaphangon is 431 lóerős Gen-F sorozat értékesítését júniusban kezdik meg, a GTS-re szeptemberig várni kell.
Hirdetés

Az utastér egyszerre idézi a sportautók keménységét és a limuzinok luxusát, felszerelték Bose hifivel, holttérfigyelővel, vetített kijelzővel, ráfutásra figyelmeztetéssel, kulcsnélküli nyitással és indítással. Vezetését izgalmassá teszi, hogy az ESP több fokozatban is kikapcsolható (van versenyfokozat is), veszélyes helyzetekben nyomatékvektor-rendszer segít az úton maradásban és semlegesíti az alulkormányzás hatását. Futóműve állítható, a csillapító közeg mágneses folyadék. Kézi sebességváltó választása esetén rajt-automatikával is felruházzák a kocsit.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?