Már driftelni is lehet a Kia Stingerrel

A 2020-as modellévre érkezik a Stinger frissített változata egy kis extrával

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A műszaki feltételek eleve szinte adottak voltak a drifteléshez, most ezen segített egy picit a gyártó a modellfrissítés által.

A Kia a Stingerrel oda célzott, ahova még eddig sosem: 10 millió forint feletti izmos gran turismo nem szerepelt még a jó ár/érték arányról és a hét év garanciáról elhiresült koreai gyártó kínálatában egészen 2017-ig. Ekkor érkezett a Stinger, mely megjelenése óta hátsókerék-hajtást kínál a 2 literes benzines és a 2,2 literes dízelhez, a GT (3,3 liter, 370 lóerő) csúcsverzió viszont kizárólag összkerékhajtással kapható, ami ezután sem változik, de egy szórakoztatóbb móddal egészül ki.
Hirdetés
Az új változat neve Kia Stinger GTS lesz, a 3,3 literes motor teljesítménye nem változik, de kap egy üzemmódválasztó kapcsolót, amivel akár teljesen hátsókerék-hajtásúvá is tehető a Stinger. A driftet segítendő a 8 fokozatú automata váltó is egy új funkcióval bővül: leszabályozásnál sem vált fel a váltó, így könnyen kivitelezhető az egyhelyben pörgés vagy a kilinccsel előre közlekedés. A drift módon kívül még két állásban szabályozható a hátsó kerékre kerülő hajtás: Sport módban 80% megy hátra, Comfortban pedig az erő 60%-a csoportosul hátul. A GTS verzió nem csak a hátán lévő feliratról lesz felismerhető: minden GTS narancssárga fényezést kap, a hűtőrács, az oldalsó szellőzőnyílások és a tükörborítás pedig szénszálas műanyagból készülnek. Belül sem lesz összetéveszthető a GTS más verziókkal, ugyanis csak a drift móddal rendelkező Stinger kap Alcantara borítású műszerfalat és volánt, ezek mellett olyan finomságok is alapáron járnak hozzá mint a napfénytető és a Harman Kardon hifi. Szomorú hír viszont, hogy csak 800 darab Stinger gyártását tervezi a Kia, de még ennél is szomorúbb, hogy az összesre az Egyesült Államokban kerül rendszám. Az ára átszámítva körülbelül 13,2 millió forint lesz, ami egyébként majdnem annyi, mint itthon a 2 literes motorral szerelt belépő változat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?