Máris megjelent a Honda optikai tuningja a Civic Type R-hez

A Honda Civic Type R-t még alig leplezték le, máris itt vannak a gyári kiegészítők

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csak a szakértő szemek látják majd a különbséget a csúcs-Civic alapfelszereltsége és gyári tuningja között, de nekik nagyon fog tetszeni.

Elég lassacskán adagolja a Honda az információkat a Civic legendás sportverziójára, a Type R-re vonatkozóan. Ízelítők után jött a leleplezés, de a műszaki tartalomról még akkor sem árultak el mindent. Azóta hallottunk pletykákat, hogy bő 320 lóerőt tudhat majd a motor, legalábbis a Tire Meets Road birtokába jutott és a Carscoops által szemlézett, kiszivárgott brosúra alapján, mindezt egy valószínűleg kétliteres, négyhengeres blokk szolgáltatja majd. A pontos számadatokat még most sem tudjuk biztosan, közben viszont már az első tuningcsomag is megérkezett, ráadásul egyenesen a gyáriaktól. Nem mintha az "alap" Type R túl szerényen nézne ki, de amilyen fanatikus követőtábora van a kultikus modellnek, bizonyára lesznek vevők az extra optikai kiegészítőkre (a várhatóan rengeteg külső tuningműhely átalakításairól nem is beszélve). A leglátványosabb extra az átdolgozott hátsó szárny: szembetűnő a szénszálas műanyag mintázata. A légterelő a Carscoops információi szerint a széria szárnynál 1 kilogrammal nyom kevesebbet. A panel tartóoszlopai, úgy tűnik, nem változtak, de maga a szpojler másabb: az oldalpengék hangsúlyosabbak, szögletesebbek, illetve a vízszintes rész közepén két domborítás is felfedezhető, ami az alap Type R-en nem található meg.
Hirdetés
Szintén extra felszereltség a pirosra fényezett visszapillantó tükör. Ugyanez az árnyalat folytatódik az utastérben is, az ülések kárpitozásán kívül felárért az alumínium sebváltó is kap vörös bevonatot, illetve a kontrasztvarrás is piros színű. Van odabent egyébként még több szénszálas panel, a küszöbökre pedig felvihető a Type R logó. Jelenlegi információink szerint ezek még csak Japánban, a Honda Access márkanév alatt érhetők el, de mire hazánkba is eljut a Civic Type R, addigra remélhetőleg ezek az optikai kiegészítők is megérkeznek az extralistára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?