Michelisz Norbi nem csak minket vitt egy kört az i30 N-nel

Michelisz Norbival a Tanpályánál találkoztunk, de a Hungaroringre is felhajtottunk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jöjjön egy kis előzetes: a Hyundai i30 N tesztautóval úgy mentünk a Hungaroringen, hogy Michelisz Norbi vezetett. Ami a képernyőn is átjön, az élőben hatványozottan igaz: Norbi szenzációsan közvetlen és nagyon jó arc.


A mogyoródi Tanpálya, azaz a Hungaroring tanpályája nem csak nekünk törzshelyünk, hanem Michelisz Norbinak is, hiszen ő is részt vesz időnként a vezetéstechnikai oktatásban. Mi pedig leginkább gumitesztjeinket készítjük ott. Múlt hét szombaton azonban (amellett, hogy elkészítettük idei Kánikulai Gumitesztünket), két másik okból is kilátogattunk. Egyrészt azért, mert Michelisz Norbival ott futottunk össze, hogy meséljen egy kicsit nekünk saját, WTCR autójáról és persze az i30N-ről, amit viszont mi vittünk ki, Norbi ugyanis egy Santa Fe szabadidő-autóval jár. De ha már ott jártunk, Norbi elkérte tőlünk egy kicsit a tesztautót, hogy eleget tegyen egy felkérésnek: az életveszélyesen beteg gyerekek kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítvány szervezésében érkezett ugyanis egy leukémiából - jelenleg - gyógyuló kisfiú, így először őt vitte körbe a Hungaroringen.
Hirdetés
Elsőként futottunk egy közös, fotózós kört, Hamvas Tomi kollégánk számára kegyetlen kihívás volt a magas tempónál fotózás, illetve a fahrtkocsiként használt Mini Cooperben maradás, aztán Norbi mondta, hogy menne kettesben is átmeneti mitfahrerével. Szenzációs volt látni, hogy Norbi kőkeményen komolyan veszi, hogy valódi élményt adjon a kisfiúnak, akinek a múltjából ugyanúgy felkészült, mint amennyire nyilván rajongója is kívülről tudja Norbi karrierjét. Tényleg le a kalappal előtte, meg persze a Csodalámpa Alapítvány előtt is, becsülendő dolog, amit tesznek. Csak bízni tudok benne, hogy néhány fotónál többel is segíthetjük őket egyszer.
Az i30 N pedig szenzációs. Erősebbik, Performance csomagos, 275 lóerős verziójával csupán 75 lóerővel gyengébb Norbi versenyautójánál, így 1,5 másodperccel "lassabb" 100-ra, hiszen csak 6,1 másodperc alatt képes elérni az említett tempót. Viszont olyan hangja van, hogy szombat óta lúdbőrözök tőle. Tudom, nincs hangmérnökünk, nem a legprofibb technikával dolgozunk, de azt mondom, érdemes belehallgatni Facebook Live felvételünkbe, amit YouTube-csatornánkra is feltöltöttünk. Ha úgy érzitek, rossz a hangminőség, vegyetek fel fülhallgatót, úgy nem vészes. Az i30 N tesztje pedig hamarosan érkezik, stay tuned!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?