Nagyobb akkumulátort és hatótávot kaphat a Renault Zoe

400 kilométeres hatótávval várhatjuk a Renault Zoét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nálunk még mindig nem kapható, de állítólag már csak heteket kell rá várnunk. A Renault Zoe közben 400 kilométeres hatótávot engedő nagyobb akkumulátorral is várható.


Ha nem is ért fel a világ legnépszerűbb villanyautójának számító Nissan Leaf számaihoz a Renault Zoe, a 2012-ben bemutatott elektromos kisautóból is elfogyott már több mint 50 ezer példány. A Renault a konkurensekénél alacsonyabb árra és az akkumulátor bérelhetőségére voksolt az értékesítés kapcsán. Nálunk utóbbi kevéssé állta volna meg a helyét, ezért aztán felénk - heteken belül, azaz elvileg még a kormányzati vásárlási támogatás bevezetése előtt - az akkumulátort is magába foglaló konstrukcióban fogják kínálni. Ára még nem ismert, de igencsak versenyképeset ígér a forgalmazó.
Hirdetés
Most viszont nem elsősorban a közelgő hazai bevezetés miatt esik szó a Zoéról, hanem azért is, mert 22 kWh-s, 240 kilométeres hatótávot engedő akkumulátora helyett egy nagyobb opcióját is várhatjuk. Állítólag már a holnap nyíló Párizsi Autószalonon bejelenti a cég elnöke, Carlos Gohn a növelt kapacitású, már több mint 400 kilométeres hatótávot adó változatot, amivel akár a hasonló hatótávot adó Opel Ampera-e-t, illetve a Mercedes és a Volkswagen - most még csak koncepcióként várható - új generációs, önálló modellsorokat nyitó - villanyautóit is megelőzheti a Renault. A vevők pedig örülhetnek, hiszen végre teljes értékű autóként is helytálló elektromos modelleket kaphatnak, már akár a közeli jövőben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?