Rossi Alonso ellen fog versenyezni

Valentino Rossi vs Fernando Alonso

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ferrari Formula–1-es csapata és a Ducati MotoGP-csapata közös sajtótájékoztatóján hintették el, hogy még az idén összeméri tudását Alonso és Rossi.

Januárban, immáron hagyományosan az olasz síparadicsomban, Madonna di Campiglióban kezdi a szezont a Ferrari Formula–1-es csapata és a Ducati MotoGP-csapata. Mindkét egységnek ugyanaz a dohánygyár a szponzora annak ellenére, hogy az F1-ben egy ideje már tilos az egészséget károsító termék reklámozása.
A sajtótájékoztatók sorából viszonylag ritkán kerül ki igazán érdekes hír, de most Fernando Alonso elkottyintotta, hogy még az év vége előtt egy különleges versenyen méri majd össze tudását Valentino Rossival.
„Egy ideje már ismerem Valentinót” – mondta Alonso. „Tavaly óta pedig még jobban, amikor látogatást tett Maranellóban, és szerintem rendes fickó. Amikor kilenc világbajnoki címet nyersz, akkor ahhoz már nem sok mindent lehet hozzátenni. Ő a történelem legjobb motorversenyzője.”
(Ha nem is a legeredményesebb, merthogy Giacomo Agostini 15 világbajnoki címet nyert.)
„Dolgozunk az egymás elleni versenyen, de még nem mondhatok semmi biztosat. Az év vége előtt biztos nagy meglepetés lesz. A verseny lehet két keréken, négy keréken, hat keréken. Többet nem árulok el.”
Alonso saját állítása szerint nem idegenkedik a motorkerékpároktól, Rossiról pedig tudjuk, hogy korábban már több raliversenyen is indult, sőt, a Ferrari F1-es autóit is rendszeresen teszteli, úgyhogy részéről semmi akadálya a megmérettetésnek.

Nem akarok rosszmájú lenni, de Alonso méltató szavai kapcsán óhatatlanul is egy pár évvel ezelőtti kijelentése jutott eszembe, amikor meglátta Rossit az év eleji Formula–1-es teszten a Ferrari autójában és a következőképpen fakadt ki: „Ez meg mit keres itt?”
Igaz, azóta Rossi nyert még két világbajnoki címet, és kilencszeres bajnokként talán nagyobb tiszteletet vívott ki magának.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?