Sabre, a leggyorsabb kétüléses McLaren

Exkluzív modellt mutatott a McLaren, a neve Sabre, és észbontóan néz ki

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A valaha készült leggyorsabb kétüléses McLarenként érkezett a Sabre, melynek külseje a Sennához hasonlóan versenyautós, motorja pedig 835 lóerős.

Úgy fejleszt különleges modelleket a McLaren, hogy előre szinte sosem tudunk meg róla semmit, azt sem, hogy készül. A teljes titkolózás az ügyfelek miatt fontos, az ilyen különleges modelleket általában velük együtt, szoros együttműködésben alkotja meg az MSO részleg, a McLaren személyre szabásért felelős osztálya. Így történt az új modellel is, a neve Sabre, és most látjuk először. Külsőre hasonlóan drasztikusnak tűnik, mint a Senna, kiegészítői versenyautósak, mégsem tűnik annyira nyersnek. A hatalmas hátsó légterelőt teljesen egybeépítették a karosszériával, és még olyan függőleges vezérsíkot is kapott a motor fölé, mint a Forma-1-es versenyautók. Viszonylag kevés technikai információt árult el a McLaren, csupán annyit, hogy 835 lóerővel és 800 Nm nyomatékával ez a legerősebb nem hibrid autójuk. Vagyis a hajtásról V8-as duplaturbós motor gondoskodik, ami 351 km/h-s sebességre képes gyorsítani a Sabre-t. Az új McLaren kimondottan az amerikai vásárlók számára készült, nekik exkluzív program keretében volt lehetőségük a McLaren angliai központjába utazni, hogy a McLaren Special Operations részlegénél összeállítsák autójukat, valamint a The Thermal Club versenypályán a még álcázott prototípust is vezethették.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?