Szenvedett a VW Passat kombi a jávorszarvas teszten

Megizzasztotta a sofőrt az elkerülő manőver a Passat kombiban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A KM77.com rendszeresen vallatja az autókat az úgynevezett jávorszarvas teszten. Most a Volkswagen Passat kombin volt a sor, hogy a stabilitásáról tanúbizonyságot adjon.

A szabadidő-autók, a crossoverek és a pickupok rettegett vizsgája a jávorszarvas teszt, ahol egy kikerülő manővert szimulálnak, megnézve, hogy mennyire marad stabil és kezelhető az adott autó. Általában, ha egy járműnek alacsonyabban helyezkedik el a tömegközéppontja, mint például a szabadidő-autóknak és terepjáróknak, akkor jobban szerepelnek ezen a teszten, ám a Volkswagen Passat Variantot megizzasztotta a manőver.
Hirdetés

Először 76 km/h tempóval rántották el a kormánykerekét, ami drámai túlkormányzottság mellett az irányíthatóság drasztikus csökkenését eredményezte. Nem is tudott a bóják között maradni. Természetesen ezután újabb nekifutások következtek. 73 és 74 km/h tempónál már jobban viselkedett a Passat kombi, de még mindig kissé instabil maradt, majd a 75 kilométer/órás nekifutásnál ismét „eldobta a farát” és elütötte a bójákat. Valószínűleg a menetstabilizáló rendszer finomhangolásával megoldható a probléma, innentől már a Volkswagen térfelén pattog a labda.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?