Tarol a BYD a villanyautók piacán!

A már itthon is forgalmazott BYD világelső az elektromos autók piacán

Stabilan őrzi globális szinten a kínai óriás a piacvezető szerepét az elektromos autók piacán, csak az idén eddig több mint 2 millió villanyhajtású járművet értékesítettek.

Immár 58 országban kapható BYD emblémával ellátott autó, október közepe óta Magyarországon is. A kínai márka mára hat kontines 70 országában és 400 városában kínálja eladásra portékáit, a globális terjeszkedésnek köszönhetően pedig úgy tűnik, nem fog egy hamar elfogyni a lendület, hiszen újabb rekordokat tudhat magáénak a BYD.
Hirdetés
Októberben közel 302 ezer elektromos - ahogy a márka fogalmaz új energiákkal hajtott - autót értékesített, ezzel most először lépte át havi szinten a 300 ezres lélektani határt. A BYD háza táján nem átmeneti sikerről van szó, hiszen az elmúlt hat hónapban folyamatosan megdöntötték a saját eladási rekordjukat, amely részben a folyamatos terjeszkedésnek köszönhető. Éves összevetésben már a 2,3 millió eladott autón is túl a márka, mindent egybevetve pedig 5,7 millió elektromos jármű készült el és talált gazdára BYD emblémával.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?