Tovább bonyolódik a Renault és a Mercedes viszonya

Renault luxusautó Mercedes alapon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az év végén érkező Kangoo-alapú Citan furgon után további modellek születhetnek a Renault-Mercedes megállapodásból, ezúttal a franciákon a sor, hogy német padlólemezre építkezzenek.


Újabb hullámokkal gyűrűzik tovább a Mercedes és a Renault együttműködése, a Kangoo alapú Citan kisteherautó, a Nissan Tennessee-i gyárában épített Mercedes motorok, valamint a közös smart-Twingo padlólemez fejlesztése után újabb kooperáció van kilátásban a két cég között.
Carlos Ghosn, a Renault-Nissan CEO-ja Párizsban beszélt arról, hogy a francia márka pár éven belül szeretne piacra dobni egy Mercedes-Benz padlólemezre épülő luxusmodellt.
A Renault eddig nem volt túl szerencsés a prémiumkategóriában, a '83 és '92 közötti 25, a '92-2000 között épített Safrane és a 2001-től 2009-ig gyártásban tartott Vel Satis típusok közül egyikkel sem tudott nagyot robbantani, bár még náluk is nagyobb fejfájást okozott a kétajtós buszlimuzin, az Avantime.
Hirdetés
Carlos Tavares, a Renault csoport vezetője kifejtette, hogy 2014-ben három luxusmodellt szeretnének piacra dobni, ezek egyike lenne a Mercedes padlólemezre épülő típus, az Espace újabb generációja, és egy harmadik, egyelőre közelebbről nem specifikált autó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?