Tudtad, hogy Oroszországban is készül Mustang?

Ez az Oroszországban készülő Mustang nem csak a retro külső miatt klassz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem feltétlenül gondolnánk, hogy Amerikán kívül készül még valahol Ford Mustang, pedig most éppen Oroszországban mutattak be egy újabb variációt, ami teljes egészében helyileg készül.


Van hely, ahol még készül az eredeti Ford Mustang, ám vannak olyan különleges megoldások is, amik csak annak tűnnek. Egy orosz startup vállalkozás, az Aviar Motors is a jól ismert ikonhoz nyúlt azért, hogy vállalkozásukkal betörjenek a piacra és megfelelő mennyiségű támogatót szerezzenek. Az új technológia klasszikus külsőbe való bújtatása talán a legjobb megoldás arra, hogy felkeltsük az emberek figyelmét, az Aviar Motors Mustangja például teljesen elektromos hajtású, de ami az igazi lényeg, hogy tetőtől talpig saját fejlesztés, és a gyártás is az lesz.
Hirdetés

Formáját az eredeti 1967-es Fastbackről mintázták, innen is kapta a nevét, R67-re keresztelték a koncepciót. A végleges formatervet Anton Kuzhilnyj rajzolta, a műszaki megoldásokról pedig a Marussiával is dolgozó Arkhipov gondoskodna. Az autó arányai kicsit másak, de nem feltűnően, a hosszabb tengelytáv például nem szembeötlő. A karosszéria acél csővázból épül fel, egy-egy elektromotort kapna a tengelyekre, melyek összesen 840 lóerőt teljesítenek, amivel az R67 állítólag 2,2 másodperc alatt lehetne 100 km/h-n. A belső már kevésbé klasszikus kialakítású, mintsem modern. A Teslához hasonló hatalmas állított monitor az egyetlen kezelőszerv a műszerfalon, de vannak ismerős megoldások, átvett alkatrészek, mint például a Mercedes díszes légbeömlői. Az Aviar R67 akár panoráma üvegtetővel is készülhet a vásárló igényei szerint, valamint azt ígérik, 2019-ben már elkészül az első példány.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?