Van jövője a legújabb MINI tanulmánynak

MINI Rocketman - 2013-ban valóság

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jelen állás szerint gyártásba kerül a Genfben tanulmányként bemutatott MINI koncepció, a Rocketman. A formai mellett technológiai újításokra is sor kerül a jövőben.

Autós hírek vonatkozásában könnyen a pletykák áldozata lehet a szerkesztő, az ellenőrizetlen forrásokból felröppent fülesekkel pikk-pakk bele lehet futni a csapdákba. Most azonban a BMW értékesítésért és marketingért felelős vezetője, Ian Robertson jelentette ki, hogy a MINI márkával kapcsolatban komoly átalakulásokra lehet számítani, és ennek részese a Rocketman tanulmány, az eddigi legkisebb új MINI, amely előreláthatólag 2013-ban lehet szériagyártásra érett. A kiskocsi küldetése kettős, egyrészt előrevetíti a jövő formajegyeit, másrészt szerkezetileg, felépítését tekintve is új irányt jelöl ki. Robertson ezzel kapcsolatban említést tett a BMW i márkáról, amely szintén hasonló tendenciát fog követni a saját modelljeivel. A MINI az elmúlt években népes családdá fejlődött: a hagyományos háromajtós, illetve a Cabrio mellett érdekes színfoltot jelent a kínálatban a Clubman kombi, valamint a Counrtyman szabadidőjármű, és ezek pozíciója továbbra sincs veszélyben. A Rocketman, pontosabban a koncepció alapján várható kisautó azonban új területre merészkedik, és állítólag az őszi Frankfurti Autószalonon még bőven lesz meglepetés a MINI standján. Izgalommal várjuk!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?