Veterán Porsche villannyal hajtva. Mi van?

Villannyal hajtott Porsche 356 Speedster replika

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ennél környezetbarátabb veteránozás aligha létezik: villanymotor hajtja a Porsche 356 Speedster modellt. A dolog szépséghibája, hogy az autó csak replika.


Első pillantásra megtévesztően hasonlít a híres Speedster változatra ez a metálpiros Porsche 356, azonban a látszat csal: pusztán replikáról van szó. Az üvegszálas karosszéria alatt 3 colos acélcsövekből hegesztett váz található, és az utastér, pontosabban a műszerfal további gyanakodásra ad okot. A modern, multimédiás DVD/GPS eszközön kívül a középső műszer valahogy nem illik a képbe, és nem véletlenül. Az 1957-es Porsche-utánzat mozgatásáról nem benzin-, hanem villanymotor gondoskodik! A 142 kW teljesítményű erőforrással 153 km/órás végsebességre képes az autó, és a 24 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor 85 mérföldes, azaz kevesebb, mint 140 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé. Építője szerint a replika vezetése rendkívüli élmény, sőt, szerinte jobb az eredetinél, mert a 356-os remekül gyorsul és lassul, jól irányítható, továbbá a villanymotor azonnali nyomatékleadásának köszönhetően igen robbanékony a kocsi.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?