Videó: Így driftelte végig a villanymustang a Feröer-szigeteket

A Ford kisfilmjében Mustang Mach-E versenyautó találkozik a világ egyik legszebb tájával

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford egy kisfilmben mutatta meg, mi történik akkor, ha egy 7 villanymotorral szerelt, 1400 lóerős, elektromos driftautó, egy profi pilóta és a szemkápráztató északi táj találkozik. Íme a Mach-E 1400, Vaughn Gittin Jr. és a Feröer-szigetek találkozása.

Először nézzük az autót. Tavaly épült meg a szörnyeteg, 7 villanymotor hajtja, több, mint 10 000 óra beállítás és fejlesztés után 3118 Nm forgatónyomatékot és 1400 lóerős csúcsteljesítményt tud letenni az asztalra aszfaltra az 56,8 kWh kapacitású akkucsomagjából származó áram segítségével. A kisfilmben ez a szörnyeteg érkezik a béke szigetére - vagy jelen esetben szigeteire - de szerencsére közel sem pusztító szándékkal, inkább csak szórakozni egy jót ezen a gyönyörű tájon. A vulkáni eredetű Feröer szigetcsoport egyébként az Atlanti-óceán északi részén található, nagyjából a Norvégia-Skócia-Izland háromszög közepén, neve magyarul Juh-szigeteket jelent.
Hirdetés
Az angolul "Free Rein: Faroe Islands" című rövidfilm sztárja nem csak az autó és a táj. A sofőr profizmusára, figyelmére és kemény munkájára is szükség van, különben vagy nem lesz látványos a műsor, vagy kisfilm helyett baleset lesz a vége. Szerencsére a kormányt Vaughn Gittin Jr. profi driftversenyző fogja, miközben hatalmas gumifüst-felhőkkel és több száz kilométernyi keréknyommal gazdagítják a csodás tájat. A készítők állítása szerint ezek a részek nem voltak előre megtervezve, a legtöbb esetben csak szabadjára engedték a bivalyerős lovat és kiváló lovasát. A film teljes nyugalomban, a táj megvillantása után egy kompon kezdődik, ahol már a szigetre hajtáskor gyorsan kiderül, hogy az autó is élő szereplője lesz a műsornak. A Mustang emojikkal kommunikál a sofőrrel, amiről nekem egy kicsit a Hold című 2009-es sci-fi jut eszembe, szerencsére a Ford kisfilmje által nyújtott audiovizuális élménynek kicsit vidámabb az alapkoncepciója. Egy rövid és szabályos felfedezőkör után ugyanis beindul a buli, ha kíváncsi vagy rá, alább megnézheted a teljes kisfilmet.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?