CHEVROLET CAPTIVA

(2006 - 2015)

Pozitív


Divatos formájú karosszéria, hét üléssel is rendelhető, jó felszereltség, létezik csak elsőkerék-hajtással is. Viszonylag kedvező vételár.

Negatív


Komótos mozgás, lomha dízelmotor és automata váltó, magas fogyasztás, nagy értékvesztés.

Méret, kényelem, kidolgozás

Jó a vezetési pozíció, az ülések magasan vannak. A kormány csak a drágább verziókban állítható mélységben is. A műszerfal anyaghasználata és formája átlagos, a rádió kijelzője nehezen leolvasható. Rossz a kilátás a vaskos tetőoszlopok miatt. Az első két üléssor nagyon tágas, de az opciós harmadik üléssorban is nagyobb a hely, mint egy Zafirában. Hét üléssel kicsi a csomagtér, öttel tágas, és padló alatti rekesze is van.

Különleges felszereltség

A legolcsóbb, LS felszereltség is kielégítő, az LT már kényeztet. A legolcsóbb verzió kivételével mindegyikben van szintszabályzás, így megterhelve sem ül le.

Ajánlott motor

Az erősebb, 150 lóerős dízel a legjobb választás, de még néha ennek is sok a közel két tonna. Nem túl fürge, és 10-11 litert fogyaszt. A 3,2-es V6-os benzines erős de szomjas, a 2,4-es négyhengeres csak komótos haladáshoz elég.

Fenntartási költség

A koreai Chevy-k megbízható autók hírében állnak, a garancia három év vagy 100 ezer km. Szervizelése nem túl drága, az alkatrész hozzá viszont igen.

Biztonság

Négycsillagos törésteszt, széria a hat légzsák, a blokkolás- és kitörésgátló elektronika. A gyalogosvédelme csak átlagos, négyből két csillagot kapott rá.

Típustörténet

Piacra dobják a dél-koreai szabadidő-autót, öt vagy hétüléses változatban. Motorok: 2.4 (136 LE), 3.2 V6 (230 LE), 2.0D (150 LE). A négyhengeres benzines elsőkerékhajtással is kérhető

A 2.0D is elérhető csak elsőkerékhajtással, ekkor teljesítménye 127 LE

Modellfrissítés. Új 2,2 literes turbódízelmotorok 163 és 184 lóerőel. Új frontrész, finomabb anyagok az utastérben.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre