FIAT FIORINO

FIAT FIORINO

(2007 - 2015)

Pozitív


Jutányos vételár és kedvező fenntartási költségek, takarékos dízel, kis külső méretek, könnyű vezethetőség, családi autóként is jól funkcionál.

Negatív


Kérdéses szépségű külső, egyszerű alapfelszereltség, magas dízel-felár, városon kívül nincs igazán elemében.

Méret, kényelem, kidolgozás

Puha anyagokkal sikerült barátságossá varázsolni belteret, a burkolatlan, színes fémfelületek sem idegenek az autó hangulatától. Elöl jó a térérzet, de hátul már inkább csak a fejtér bőséges, a lábaknak átlagos a hely. Jó értelemben teherautós, magas és kényelmes vezetői pozíció. Praktikus részletmegoldások, jó variálhatóság, a hátsó tolóajtókon könnyű a beszállás, egyedül a hatalmas ötödik ajtó felnyitása lehet gond szűk helyen. Kis külső méreteivel ideális városi autó, mégis óriási méretű a csomagtere. Zavaró lehet a hátsó oldalablakok formája.

Különleges felszereltség

Nem túl kényeztető a belépő, Active felszereltségi szint, érdemesebb mindjárt a Dynamicot választani, bár néhány hasznos-fontos kütyüért itt is felárat kér a Fiat. Jópofa, de alig jobban felextrázott a terepjárós megjelenésű Trekking. Robotizált váltó a dízelhez rendelhető.

Ajánlott motor

A két motor közül mindenképpen a dízel a jobb választás, városban egész fürgének érződik, közepes fordulaton rendesen húz, és takarékosabb is, mint a nem túl erősnek ható benzines. Autópályán, főleg megpakolt kocsival mindkét motort hajszolni kell.

Fenntartási költség

Kis autó, kis motor, hosszú szervizintervallum, alighanem hosszú élettartamú teherautós szerkezetek, kisebb ütközésektől hatásosan védett részegységek (lámpatestek, hűtő) - jó kártyákkal indít a kis Fiat.

Biztonság

A karosszéria felépítése nyilván kellő védelmet nyújt ütközés esetén, de a négy légzsák inkább a minimumnak tekinthető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre