5 év garanciával erősít az Opel a magyar piacon

Új, teljesen elektromos Corsát és konnektoros Vivarót is hoz az Opel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a hazai utakon futó több mint 515 ezer autóval a legnépszerűbbnek számít az Opel, az idei évben újdonságokkal és növelt garanciával is licitál.


Az autómárkák népszerűsége számos módon mérhető, a legjellemzőbb az aktuális eladási, forgalomba helyezési adatokból való kiindulás, ám az Opel inkább a teljes autóállományt preferálja, hiszen abban ők az elsők. Az 500 ezret már tavaly is átlépte a hazai utakon futó Opelek száma, ám az idei évben már több mint 515 ezer "villámos" fut magyar rendszámmal. Az állomány bővülését elsősorban az újautó-eladások adták, hiszen tavaly csaknem 13 ezer új Opel talált gazdára.
Hirdetés
Mivel a második helyezett, ám az eladásokat az elmúlt években és jelenleg is vezető Suzuki 86 ezer autóval van elmaradva az Opeltől, a márkának még egy ideig nem kell aggódnia első helyéért. „Nagyon komoly bázist jelent a márka számára a hazai Opel autópark és azon dolgozunk, hogy továbbra – és hosszú távon – is megmaradjon az Opel vezető pozíciója a magyarországi népszerűségi listán” – mondta Bakai Gergely, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója. „Ha bázisról beszélünk, ki kell emelni a több évtizedes tapasztalattal rendelkező márkakereskedői- és szervízhálózatot, ez az a megbízható háttér, amely nélkül az Opel nem lehetne ilyen sikeres. Nemcsak új modellek sorával szeretnénk növelni eladásainkat és piaci részesedésünket 2019-ben, hanem szolgáltatásaink bővítésével is: az idei évtől öt év garanciát adunk minden újonnan megvásárolt Opelre.”
A 2019-es újdonságok közül elsőként a január közepén a Zafira Life kisbusz mutatkozott be a Brüsszeli Autószalonon, majd megjelentek az első képek és információk az új Vivaro furgonról is. Mindkettő az év második felében kerül a kereskedésekbe. Haszonjármű fronton további hír, hogy az idén megújul a Movano is, tehát teljesen friss portfólióval kíván az Opel a haszonjármű-szegmensből is mind többet profitálni. Ami a személyautókat illeti, az év közepén megújul az Astra, érkezik a plug-in hybrid Grandland-X és bemutatkozik a nagyon várt új Opel Corsa, amelynek teljesen elektromos változata is lesz. A további elektromos újdonságokra sem kell sokáig várni: jövőre érkezik az új Mokka, rögtön „E” változatban is, illetve elektromos hajtással bővül a Vivaro kínálata, tehát az Opelnek is lesz ajánlata a (helyi szinten) emissziómentes városi, elővárosi áruterítéshez.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?