Beleléptél? Fagyaszd le, majd törd le!

Makacs dolog a rágógumi, ami akár autónkba is belekerülhet

Rágógumiba lépni sajnos ugyanúgy lehet, mint például kutyagumiba. Utóbbi büdösebb, de előbbi még makacsabbul ragaszkodik cipőnkhöz és autónk kárpitjához is. Mutatjuk, miként lehet eltávolítani.

Rágógumiba sajnos bárhol bele lehet lépni, még akár az is előfordulhat, hogy saját otthonában találkozik vele az ember - ahogyan az például nekem is sikerült egy gyerekzsúr után

Erősen dühítő tud lenni, amikor az ember rágógumiba lép, ami aztán nagyon nehezen jön le a cipő talpáról. Van persze ennél is rosszabb: ha nem vesszük észre, majd úgy ülünk be autónkba, akkor ugyanis annak szőnyegét is össze fogjuk kenni. Sőt, fokozható. Tömegközlekedési eszközön vagy akár egy váróban is megeshet, hogy rágógumiba ülünk (erősen csókoltatva azt, aki oda nyomta), majd autónkba visszaülve az üléskárpitra is átmehet a ragacs. Legutóbb egy tesztautónál csak annak nyomával találkoztam, halványan volt csak ott, de az ülés fekete szövetével néhány órányi utazás után az én világos nadrágomon kötött ki a valaki által valaha még rágcsált, tehát kevéssé gusztusos matéria. Az ilyen esetekre jön jól a fagyasztó, mármint nem a hűtőszekrényhez kapcsolódó, hanem egy egyszerű spray, ami nagyjából ezer forintos tétel.

Hirdetés

A Motip spray elég jónak bizonyult a rágógumi eltávolításához

Bár az autósok talán a rozsdás csavarok oldásához alkalmaznak többször hasonló spray-t, a rágógumi eltávolításához is van ilyenje a Motipnek - az 500 milliliteres flakon 1240 forintos ára nem vészes ahhoz mérten, hogy temérdek rágó eltávolításához elég lehet. Használata egyszerű: rá kell fújni a rágóra, illetve annak környékére, megvárni, amíg a nedvesség elpárolog onnan, amivel -40 Celsius fokra hűl le közben a felület. Majd, ha a rágó nem lett korábban túl vékonyra elkenve, akár egyben is le tudjuk törni a felületről. Eggyel nehezebb dolgunk van, ha már csak apró és vékony rágófoszlányok vannak a felületen, ilyenkor ugyanis jellemzően kisebb darabokként, akár többszöri fújással tudjuk eltávolítani. A lényeg azonban, hogy meg lehet csinálni.

A spray anyaga elpárolgásával -40 Celsius fokra hűti le a felületet a kötés megszüntetéséhez

Cipőtalpon, autó- és bútorkárpiton, ruhán egyaránt alkalmazható a spray, tehát nem csak autósok számára hasznos, ha pedig egyebek mellett ezzel térünk haza egy alkatrész- vagy kiegészítő-vásárlásból, talán otthon is kevésbé kapjuk meg a kérdést, hogy már megint mire költöttük a pénzt.

Száradás után, ha szerencsénk van egyben lejön a rágógumi, de akkor sem vészes a művelet, ha a korábbi szétkenődés miatt már kisebb darabokban kell leszedjük

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?