Mutatjuk, hogy melyek a legmegbízhatóbb autók az USA-ban!

Az új autókat vizsgáló kutatás alapján a japánok gyártják a legmegbízhatóbbakat

Egyre több probléma merül fel az új gyártású autókkal kapcsolatban, főként az elektromos és plug-in hibridek hibaszáma ugrott meg, de az infotaiment rendszer is rengeteg gondot okoz.

Több mint 30 márkát vizsgált a J. D. Power jármű-megbízhatósági felmérésében, amelyben a vásárlástól számított 3 éven belül jelentkező hibákat regisztrálják, majd az előzetes szempontrendszer alapján rangsorolják a márkákat. A kutatás szerint az elmúlt egy évben romlott az új gyártású autók megbízhatósága, hiszen míg tavaly 190 meghibásodást jelentettek 100 autónként átlagosan, addig idén már 194-et. A plug-in hibrid játművek esetében még rosszabb a mutató, hiszen ott ugyanez a szám 216, míg az elektromos autóknál 256-os érték jött ki 100 autóra vetítve.
Hirdetés
A felmérés 9 kategóriában 184 konkrét problémára kérdez rá, az idei felmérésben pedig - ismét - a multimédiás, navigációs, online kommunikációs feladatokat kiszolgáló rendszerek bizonyultak a legkritikusabbnak. Nem sokkal jobb a helyzet a vezetőtámogató funkciókkal sem, hiszen a 30 595 válaszadótól beérkezett adatok szerint a riasztások és figyelmeztetések több év után is idegesítik az ügyfeleket, ami vélhetően azok pontatlanságából fakad. A márkákat vizsgálva a Lexus lett a legmegbízhatóbb gyártó nem csak a prémium szegmensben, de összetettben is, mögötte a Toyota végzett, amely a tömeggyártók rangsorában hozta el a legelőkelőbb pozíciót.
Hirdetés
A Toyota és a Lexus szinte az összes kategóriában a Top 3-ban végzett a megbízhatósági versenyben. A kompakt és középkategóriában a a tömegpiaci szegmensben a Corolla és a Camry, míg a prémiumoknál a Lexus IS és az ES kapta a legjobb értékelést, de a kompakt és középkategóriás SUV-oknál is Lexus viszi a prímet, hiszen itt az NX és az RX lett a legjobb. Érdekesség, hogy a J. D. Power szerint szegmenstől függetlenül a Porsche 718 a legmegbízhatóbb jármű a felhasználói visszajelzések alapján.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?