Egy Honda, amit érdemes lesz behozatni

Első fotókon az új Honda Accord

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megmutatta az amerikai piacra szánt új szedánját a Honda, az ott kupéként is rendelhető Accordot majd konnektoros hibridként lesz érdemes szürkeimportálni.

Jön a konzervativizmusával és remek hajtásláncaival méltán népszerű Honda Accord új, kilencedik generációja - lépcsőshátú és kupé karosszériával egyelőre Észak-Amerikának. Hogy egészen pontosan mikor mutatkozik be (feltehetően az ősz folyamán), s mikor indul a forgalmazása az Államokban, még nem tudni, mindenesetre íme az első hivatalos képek a 2,4 literes, 4 hengeres, közvetlen befecskendezéses és 181 lóerős, továbbá V6-os, 3,5 literes, 314 lovas benzinmotorral, sőt konnektoros hibridként is várható, szériában vezetőtámogató rendszerek hadával felvértezett japán középkategóriásról.
Hirdetés
A 2,0 literes benzines mellé applikált, 230 voltos hálózatról 1,5 óra alatt feltölthető lítium-ion akkumulátoros, 240 LE összteljesítményű hibrid 163 lóerős villanymotorja 16-24 km-re emissziómentes közlekedést tesz lehetővé maximum 100 km/h-s tempót engedve, váltója fokozatmentes automata, akárcsak a 2.4-esé, amennyiben nem a 6 fokozatú manuális váltót preferálja a vevő. A V6-ost egyformán 6 sebességes kézi vagy automata váltóval szerelik. A gyáriak által az eddigi legdinamikusabbnak titulált Accord utoljára 2011 elején kapott némi frissítést. Az újdonság karakteresebb, LED-es nappali menetfényt is bevető frontrésszel, hangsúlyos oldalsó törésvonallal érkezik, hátulja ugyanakkor mintha kissé "befejezetlen" lenne, de holmi koreai beütés is felfedezhető a kívül "jelentősen" kisebbnek, belül és csomagtartójával mégis tágasabbnak ígért Honda stílusában. Az európai változat megújulása leghamarabb 2013 végén, 2014 elején esedékes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?