Még későbbre tolódik a Tesla pickupjának gyártáskezdése?

A Reuters információi szerint még több mint egy évig várni kell a Cybertruck sorozatgyártására

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több mint egymillió előrendelés érkezett már a Tesla Cybertruckra, a 2021-re ígért modell sorozatgyártására azonban a legújabb pletykák szerint legkorábban 2023 végén kerülhet sor. Mutatjuk a részleteket!

A Reuters legújabb beszámolója szerint 2023 végén kezdődhet csak meg a Tesla Cybertruck sorozatgyártása, ami még tovább tolhatja a már így is jócskán késve érkező modell első példányainak kiszállítását. Mindez nem csak a közelmúltban egyre gyakrabban felbukkanó, a beltérről, a tükrökről és az új hátsó lámpákról készült fotókkal és videókkal áll szöges ellentétben, de Elon Musk legutóbbi kijelentésével is, amely szerint már jövő nyáron elkezdenek legördülni a szalagról a tömeggyártott villany-pickupok.
Hirdetés
Ennek ellenére nem kizárt, hogy igazak az információk, hiszen a gyártó egyéb frissen gyártásnak indult termékei is jelentősen késtek, többszöri halasztás után váltak elérhetővé, illetve erre enged következtetni a Cybertruck árának további növekedése is. Bár a Reuters nem nevezi meg a pontos forrást, állításuk szerint két, a gyártásba és a cég terveibe beavatott személy tájékoztatta őket erről névtelenül.

Ha a beszámoló tartalma fedi a valóságot, akkor még további egy évet kell várnia az autójára a már most is egymillió feletti előrendelőnek.

A legvalószínűbb indok a további csúszásra, hogy bár a pickup már valóban a végleges állapotát közelíti, a gyártási kapacitás azonban még közel sem áll ilyen szinten. Az összeszereléshez ugyanis nem csak az autó gyártósorát kell befejezni Texasban, hanem az akkucsomagok gyártására is fel kell készülni a kaliforniai Fremontban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?