Megkezdődött a rendőrségi Astrák eladása

Akár 135 ezer forintért is van Opel Astra H a rendőrségtől

Mutatjuk, hol lehet fillérekért kínált autókkal találkozni. Lehet, hogy használati módjuk nem a legkíméletesebb volt, hiszen rendőrautók, de legalább olcsók.

Matricák, fényhíd és persze rendőrségi rádió nélkül kerülnek árverésre a kiszolgált rendőrautók. Az MFR rendszámú fehér ötajtósokról nehéz lesz elhinni, hogy "megkíméltek". Fotó forrása: police.hu, árverési hirdetmény

Már 6 évesek a rendőrségi Opel Astrák. Nagy tételben kerülnek mostanság árverésre, akár mindössze 135 ezer forintos kikiáltási árral is lehet találkozni, de 500 ezer forintos átlagáruk is igen kedvező. Ráadásul nem csupán Astra H szériákkal, korábbi G és F szériás modellekkel, továbbá Lada Nivákkal, Skoda Yetikkel és temérdek egyéb modellel is lehet találkozni. Fotón egyben lévőnek tűnő 2012-es Yetit például 382 400 forintos kikiáltási árral kínálnak. Ráadásul egyes hírekkel szemben a legtöbb esetben egyenként is értékesítik az autókat, nem csupán egyben.

Hirdetés

Rossz hír azonban, hogy bár a 3 év után lecserélt Ford Focus Kombik még egészen vállalható és használható állapotban futottak ki, a most eladásra kínált, jellemzően legalább kétszer ennyi idős rendőrségi autók jóval viharvertebb állapotúak lehetnek. Persze esetükben is igaz, hogy az állapot minden esetben a példánytól és annak múltjától függő. Akit érdekelnek a "rendőrségi jellegüktől" már megfosztott valahai rendőrautók, illetve akár a lefoglalt, de gazdátlanul maradt járgányok, a rendőrségi felhívások oldalát érdemes átnéznie.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?