“Nem iPad-eket árulunk autó körítéssel, hanem Alfa Romeókat!”

A lehető legkevesebb képernyővel, a vezetési élményre kihegyezve jönnek a villanyos Alfa Romeók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha unod a kijelző-rengeteget, akkor itt az ideje megbarátkoznod az olasz autókkal: Jean-Philippe Imparato, az Alfa Romeo CEO-ja elmondta, hogy az ő elképzelésük az autós technológia jövőjéről nem egyezik a többi gyártó koncepciójával.

A legtöbb új autóban - főleg a prémiummárkákat elnézve - egyre nagyobb teret hódítanak az érintőképernyők. Ez a térhódítás ebben az esetben ráadásul már nem is csak szójáték, a legújabb Mercedes EQS belterében egyenesen hiperképernyőként hivatkoznak az új, egész műszerfalon átívelő megjelenítőre. Az Alfa Romeo ezzel szemben egy teljesen más utat céloz, mindezt amellett, hogy a villanyautókról is mások az elképzeléseik. A francia Caradisiac készített interjút Jean-Philippe Imparatoval a vállalat CEO-jával a jövő Alfa Romeóiról.
Hirdetés
A vezető állításai szerint a villanyos jövőben is sofőrcentrikus élményautókat kívánnak gyártani, az Alfa Romeónál nem gondolják, hogy a villanyautózás kevesebb vezetési élménnyel járna az eddigiekhez képest, és abban sem hisznek, hogy a modern technológiának nagyobb kijelzőket is kell jelentenie.

Nem iPad-eket árulunk autó körítéssel, hanem Alfa Romeókat!

- tette hozzá. Állítása szerint még a motorhang hiányával együtt is ugyanakkora lesz a vezetési élmény, mint eddig, de először még ezt sem kell nélkülözni, a következő modelljük, a Tonale ugyanis még konnektoros hibridként jön majd, amolyan átvezetés gyanánt. Az interjú alapján a Tonale tehát kevés képernyővel és kiemelkedő vezetési élménnyel érkezik majd, még akkor is, amikor teljesen elektromos üzemben használják. Hogy ebből mi valósul majd meg, azt még mi sem tudjuk. Ti mit gondoltok: jó irány a képernyők visszaszorítása, vagy inkább az olaszoknak is követni kéne a többi gyártót, és minél több, minél nagyobb kijelzőt beépíteni?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?