Pénteken is brutálisat ugrik az üzemanyagok nagykereskedelmi ára

Ellátási problémákat hozhat a kutakra a hosszú hétvége előtti áremelés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismét hihetetlen mértékben emelkednek az üzemanyagárak a háttérben, pénteken várható az újabb nagy ugrás. Mutatjuk, hogy mennyivel nőnek a nagykereskedelmi árak, és hogy mennyibe kerülne a benzin és a gázolaj literenként az árstop nélkül.

Ma újabb nagykereskedelmi üzemanyagár-emelést jelentettek be, ami pénteken lép életbe. A Holtankoljak.hu értesülései szerint a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik, de az árstop miatt csak azoknak a végfelhasználóknak, akik közvetlenül a nagykereskedőktől vásárolnak. A benzinkutak üzemeltetői továbbra is 480 forintért vásárolhatnak benzint és gázolajat, persze csak ha tudnak. Az emelés mértéke ugyanis még annál is magasabb, mint ami ma lépett érvénybe: a benzin ára bruttó 46 forinttal, a gázolajé pedig bruttó 77 forinttal emelkedik literenként.
Hirdetés
Ha nem lenne hatósági plafon, akkor az üzemanyagárak rohamosan szöknének az egekbe, hiszen csak márciusban a benzin bruttó 120 forinttal, a gázolaj pedig bruttó 182 forinttal lett drágább, eddig. Az árstop nélkül a 95-ös benzin literjét 640 forintért, a gázolaj literjét pedig 717 forintért tankolhatnánk péntektől. Így viszont más jellegű problémákkal találkozhatunk majd: az elemzők szerint még tovább nő az esélye, hogy ellátási problémákkal találkozhatunk a közeljövőben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?