Prémium funkciókat hoz a megfizethető kategóriába a SsangYong

A SsangYong Rexton modellfrissített változatában minden megtalálható, ami egy modern SUV-ban elvárt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Digitális műszeregységtől kezdve az adaptív tempomaton át a széleskörű vezetéssegítő rendszerekig szinte mindent kínál a frissített SsangYong Rexton.

Szép karriert fut be a SsangYong itthon. A gyártó 65 éves múltja ellenére Magyarországon nem olyan régóta van jelen, de jókor lépett jó helyre: a 2000-es években törtek be az olcsó SUV-ok piacára, hogy aztán az évek és generációk alatt eljussanak a közepes vagy akár prémium kategóriáig pont addigra, mire a későn észbe kapott márkák próbálnak felzárkózni a SUV-jaikkal. A figyelemfelkeltő (megosztó) stílust is maguk mögött hagyták, érettebb márkaként hagyományosabb formavilágot képvisel például a modellfrissített SsangYong Rexton is, a márka egyik első modellje a hazai piacon.
Hirdetés
Elöl és hátul is LED lámpák szórják a fényt, a frontrészen persze ennél meghatározóbb a tekintélyt parancsoló hűtőrács. A kerekek talán lehetnének valamivel nagyobbak, főleg hátul, de legalább a fogyasztásnak és a menetkomfortnak jót tesznek a kis felnik. A takarékosságról egyébként az új motor is gondoskodik, a frissített 2,2 literes dízel erőforrás 202 lóerősre és 441 newtonméteresre izmosodott (így sem az előzéssel, sem a vontatással nem lesz gond), de hatékonyabb is lett. Szintén a takarékosságot segíti elő a megújult nyolcfokozatú automata sebességváltó. A masszív létraalváznak köszönhetően utánfutót, lakókocsit is húzhat maga után a Rexton 3 tonnáig. A terepezésre pedig ott az igény szerint aktiválható összkerékhajtás és a hátsó önzáró differenciálmű, bár ez a magasabb felszereltségi szintek kiváltsága. Mindehhez 5 év vagy 150.000 km garancia is jár. A karosszéria alatt dolgozó alkatrészek biztosítják, hogy bármilyen terepen vagy helyzetben megállja a helyét a Rexton, a beltér pedig eközben az utasok kényelméről és biztonságáról gondoskodik. Letisztult és modern kinézetű, 12,3 colos digitális műszeregység tájékoztatja a sofőrt a legfontosabb adatokról, illetve 3D-s panoráma kamerarendszer veszi az autót minden szögből, hogy a parkolással se legyen gond. A központi, 9 colos érintőképernyőn nem csak a navigációt és a digitális vagy analóg rádiót, illetve USB-s médialejátszót lehet elérni, de van Android Auto és Apple CarPlay is. Vezetéssegítő rendszerek armadája dolgozik azon, hogy a lehető legtöbb balesetet elkerülje a kocsi, van adaptív tempomat, sávtartó, hátsó keresztforgalomra figyelmeztető rendszer vészfékezési funkcióval, holttérfigyelő, éberségfigyelő és biztonságos kiszállásra figyelmeztető rendszer. Sőt, vontatáskor is segíthet a pótkocsi oldalirányú mozgásának stabilizálásában. A biztonságos utazásba pedig az egész családunkat bevonhatjuk, ugyanis 7 üléses kivitelben is kérhető a megújult SsangYong Rexton.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?