Sebességrekordot döntött a Lamborghini Urus a Bajkál-tó jegén

Szerinted mennyivel repesztett az Urus a jégen?

A világ legnagyobb és legmélyebb édesvizű taván száguldott a Lamborghini Urus. Pontosabban annak jegén döntött sebességrekordot.

Egy Days of Speed, avagy „sebességnapok” nevű rendezvényen sikerült megdöntenie a rekordot az Urusnak, amit március 10. és 13. között tartottak. A dolog érdekessége, na persze azon kívül, hogy a jégen autóztak, az a sebességkülönbség a gyakorlás és az éles bevetés között. Ugyanis a gyakorlás során nagyobb sebességet ért el az Urus, de azok nem hivatalosak. Végül a 298 km/h kerül be a rekordkönyvbe, ám ez 4 km/h-val lassabb, az edzéseken elért eredménynél. Az Urust egy bizonyos Andrey Leontyev vezette, aki már 18 szoros rekorder a Bajkál-tó jegén. Viszont az eredmény csak áprilisban válik teljesen hivatalossá, amikor az FIA is rábólint. Az Urus egyébként 3,6 másodperc alatt gyorsul 100 km/h tempóra, amikor aszfalt van a talpa alatt, a 200-at pedig 12,8 másodperc alatt éri el. V8-as, négyliteres, duplaturbós motorja egészen 305 km/h végsebességig repítheti, köszönhetően 650 lóerejének és 800 Nm nyomatékának.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?